Menu

Miten koostetaan erityisen hyvä salaatti? Mitä aineksia tarvitaan ja miten salaattiin voi tuoda luksusta yksinkertaisilla keinoilla? Täältä saat vastauksen kysymyksiin.

Täydellinen rakenne

Kun puhutaan salaatista, paras vinkki on suhtautua siihen kuin mihin tahansa ruokalajiin. Kun samassa annoksessa on lämpimiä ja kylmiä ainesosia sekä rapeutta ja kermaista pehmeyttä, saat raikkaan ja ihanan lopputuloksen, jota on vaikea päihittää.

Lämmin salaatti

02:07

Vinkki!

Grillattu roomansalaatti + karhunlaukkaöljy ja parmesaanijuusto = vastustamaton yhdistelmä.

Löydä rapeus

Useimmissa hyvissä salaateissa on rapeutta. Rapeuden saamiseen on kuitenkin useita erilaisia vaihtoehtoja, joista valita – aina pienistä paahdetuista seesamin- ja auringonkukansiemenistä hieman suurempiin kurpitsan siemeniin, manteleihin ja pähkinöihin. Yhteistä näille kaikille rapeudentuojille on se, että ne tarjoavat myös runsaasti makua, terveellisiä ravintoaineita ja lisäävät kylläisyyden tunnetta.

Toinen rapsakka elementti salaatissa ovat luonnollisesti krutongit. Miksi et siis ottaisi tavaksi leikata jo hieman parhaan teränsä menettänyttä leipää krutonkien kokoisiksi paloiksi ja pakastaa niitä? Parhaan lopputuloksen saat, jos paistat ne öljyn ja voin yhdistelmässä.

Tee gourmet-salaatti

Jostain syystä salaatilla ei ole kovin korkeaa statusta meidän toimialallamme. Sitä on kuitenkin mahdollista parantaa helposti. Poimi runsaasti herkullisia yrttejä mukaan salaattiisi tai avaa luonnon ruokakomero ja mässäile villeillä yrteillä ja kasveilla. Voit myös yhdistää näitä meren antimiin ylellisen tunnelman luomiseksi.

Dressed for success

Salaatti – olipa se sitten lisuke tai kokonainen ruokalaji – on juuri yhtä hyvää kuin ne raaka-aineet, joista koostat sen. Toisin sanoen kannattaa käyttää hetki aikaa sen pohtimiseen, miten voit nostaa salaattisi uudelle tasolle ja erityisesti, minkälaisella kastikkeella kuorrutat sen.

Mutta jo riittää puhe – nyt on aika valmistaa salaatteja. Alta löydät suosikkireseptimme.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu