Menu

Lounas on tärkeä osa jokaisen koululaisen arkea ja koulumuistoja. Työskentelemme yhteistyössä Suomen Kokkimaajoukkueen kanssa tavoitteenamme edistää suomalaista ruokakulttuuria ja tukea nuoria kokkeja heidän matkallaan ravintolamaailman huipulle. 

Cool School -teeman reseptien osalta avuksemme saapui Kokkimaajoukkueen jäsen Tiina Norkio. Norkiolla on 15 vuoden kokemus ravintola-alalta, joista viimeiset 10 hän on viettänyt Tallink Siljan palveluksessa merillä seilaten.

Millaisista lähtökohdista Cool School -reseptejä oikein lähdettiin luomaan?

- Cool School -teeman tavoitteena on tuoda perinteiset kouluruokaklassikot tähän päivään, sekä ulkonäöllisesti että maullisesti. Sen lisäksi että ruoka näyttää ja maistuu hyvältä ja vastaa vielä koululaisten toiveisiin, tulee sen olla myös ravintosuositusten mukaista, avaa Norkio.

Inspiraatiota resepteihin hän sai useammastakin eri lähteestä: ”Halusin suosia resepteissä lähiruokaa, se on ekologista ja samalla auttaa säilyttämään eri alueiden ruokaperinteitä. Halusin esitellä myös vaihtoehtoisia paikallisia raaka-aineita, joilla voi korvata ulkomaiset raaka-aineet; esimerkiksi kaura toimii ruoissa mainiosti riisin sijaan! Kotimaisten raaka-aineiden lisäksi suomalainen luonto ja luonnon antimet esittävät merkittävää roolia resepteissä”, kertoo Norkio.

Cool School -reseptivihko

Cool School -reseptivihko

Reseptivihko tuo perinteiset kouluruokaklassikot tähän päivään!

Lataa tästä!
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu