Menu

Vihreät vihannekset ovat kuuminta hottia, mutta grillatut vihreät ovat vieläkin kuumempia. Ja mikä parasta – näillä herkuilla ei voi mennä pieleen! Meillä on kuitenkin tarjota muutamia vinkkejä siihen, miten saat tehtyä grillauksestasi todellista taidetta ja kasviksistasi vieläkin maukkaampia. Tärkeintä on käsitellä kasviksiasi samalla tavoin kuin lihaa. Katso vinkit alta!

Kaali – vaivaton vihannes grilliin

Laita kaalit tulille!

Kaali on maanläheinen raaka-aine grillaukseen, josta on helppo tykätä. Useimmat kaalilajit kestävät hyvin myös lämpöä. Suosittelemme grilliin suippokaalia, joka on erityisen maukasta tänä vuonna. Näin helposti se käy: leikkaa kaali siivuiksi, sivele öljyllä ja laita grilliin. Suuret kaalinpalat kypsyvät parhaiten epäsuoralla lämmöllä ja sopivat erityisen hyvin tarjottavaksi pienen majoneesinokareen kanssa.

Kaalien perheeseen kuuluu myös vastustamaton kukkakaali. Grillaa se kokonaisena, puolikkaana, pilkottuna kukintoihin, viipaloituna … juuri niin kuin itse haluat. Kukkakaali on todellinen grillaajan kaveri!

Leivät lämpiämään

Ei, leipä ei ole vihannes, mutta se sopii hyvin grillikasvislautasen täydennykseksi. Pizzakiven avulla voit tehdä todella mahtavia juttuja, kuten pitsoja ja ihania jälkiruokia.

Herkkuja lantuista

Esikypsennä, jos haluat lantun valmistuvan nopeasti tai anna sen kypsyä epäsuoralla lämmöllä kolmisen tuntia ennen kuin nautit koko komeuden.

Grillaa salaattia

Palaamme salaattiin toisessa teemassamme ja tuolloin kerromme lisää siitä, millä kaikilla tavoin salaatti on herkullista tarjoiltavaa – ja sitä se todellakin on grillattuna! Ota roomansalaatin lehti, leikkaa se puoliksi pituussuunnassa, sivele öljyllä ja mausta suolalla. Voilà. Helppoa ja ihanaa!

Hedelmäistä herkkua

Grillatut hedelmät ja marjat sopivat erinomaisen hyvin sekä grilli- että jälkiruokalautasellekin. Sitruunat, mansikat, melonit, mango, nektariinit, päärynät, omenat ja kaikille tutut klassikot, kuten banaanit ovat maukkaita grilliherkkuja, joita ei tule unohtaa.


Lähteet:

weber.com
weibulls.com
svenska.yle.fi
Grilla Grönt, Malin Landqvist & Per Ranung

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu