Menu

Siinä ei ole mitään uutta, että juomakulttuuri on muuttumassa ja että alkoholi saa väistyä, kun nuoremmat sukupolvet astuvat ravintoloihimme. Mihin siis kannattaa panostaa, jotta saadaan aikaan kypsä, hauska ja jännittävä juomalista, joka sopii tarjottaviin? Vastaus on tee.

Ei ole epäilystäkään siitä, että tee on uusi suosikki. Tee on viinin tapaan todella monipuolinen. Tee voi todellakin parantaa kokonaisuutta, kun se yhdistetään oikeanlaisiin raaka-aineisiin. Lisäksi sitä voi tarjota sekä lämpimänä että kylmänä riippuen mieltymyksestä, mausta ja tilanteesta, mikä tekee siitä sekä hauskan että jännittävän. Tietyn karvauden ansiosta teessä on myös jotain kypsää, mikä tekee siitä suositun ainesosan aina mocktaileista perinteisiin drinkkeihin.

Tiesitkö että...

... tee virkistää rasvaisen ja voimakkaan aterian jälkeen?
... tee voi korostaa mietojen ruokien makuja?
... tietyltä alueelta lähtöisin oleva tee sopii usein saman alueen ruokien kanssa?
... teehen voi vaikuttaa monella tavalla vain muuttamalla haudutusaikaa ja veden lämpötilaa?

Löydä makuyhdistelmät

Tee poikkeaa viinistä siinä, että totaalisen väärää valintaa ei tule niin helposti tehtyä, mutta täsmälleen oikean valinnan tekeminen on myös vaikeaa. Kokeilemalla löydät onnistuneet makuyhdistelmät.

Valkoinen tee
Sopii kasviksille ja kalalle.

Musta tee
Laaja kategoria, joka sopii moneen.

Sencha
Sopii hienosti, jos haluat vahvistaa kalaruokasi makuja.

Vihreä tee
Vihreä tee on harvoin väärä valinta. Sopii hienosti keitetylle ja paistetulle kalalle.

Jasmiinitee
Sopii useiden aasialaisen keittiön ruokien ja jälkiruokien kanssa.

Hedelmätee
Sopii hienosti jälkiruokien kanssa mutta myös jääteeksi.

Ajatuksia tulevaisuuden juomatavoista

Titti Qvarnström, Malmön Folk Mat & Möten -konferenssikeskuksen ravintola MAT.

- Näemme tulevaisuudessa entistä enemmän juomalistoja, jotka sisältävät sekä alkoholia sisältäviä että alkoholittomia juomia. Lisäksi pohjoismainen keittiö on käynyt läpi vallankumouksen, kun ruokapuolelle on ilmestynyt paljon käsityöläistuottajia. Nyt alkaa tapahtua myös juomapuolella.


Lähteet: 
Tee: Från Sencha till Lapsang, kirjoittanut Petter Bjerke ja Vernon Mauris

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu