Mikä papu!

Tiedätkö kuinka monenlaisia papuja maailmassa on? Emme mekään, mutta niitä on niin paljon, että jokaisen pitäisi löytää yksi tai useita uusia suosikkeja. Tässä muutamia suosikeistamme: borlottipavut, valkoiset pavut, mustat pavut, kidneypavut, ruskeat pavut, mungopavut, mustasilmäpavut, canellini-pavut ja proteiinipitoiset soijapavut. Mitkä sinä viet mukanasi omaan keittiöösi? 

 

Juuresjalfrezi, GGG

Tässä reseptissä juurekset saavat makunsa mausteisesta Jalfrezi -maustetahnasta. Tarjoile juurepata keitetyn riisin, bulgurin tai ohran kera.

Siirry reseptiin!

Mikä kurpitsa!

Vaikka kurpitsat ovat kauniita ja niitä voi käyttää melkein mihin vain aina lämpimistä ruoista jälkiruokiin ja naposteltaviin, tuntuu siltä, että me emme ole täällä Pohjolassa vielä ottaneet kurpitsaa täysin omaksemme. Makean ja pehmeän myskikurpitsan lisäksi on monia jännittäviä vaihtoehtoja kokeiltavaksi, kuten spagettikurpitsa, hokkaido-kurpitsa ja delicata-kurpitsa. 

PS. Muista hyödyntää myös maukkaat siemenet!

Talvi Tabuleh

tabuleh on alkujaan libanonilainen salaatti, joka valmistetaan bulgurista, tomaatista, persiljasta ja minutusta sekä maustetaan oliiviöljyllä ja sitruunamehulla. Tämä talvisempi versio on valmistettu fenkolista, herkkusienistä, kastanjoista, persiljasta ja pinaatista. Sopii vegaaneille.

Siirry reseptiin!

Mikä mukula!

Peruna voi olla monien kiperien keittiötilanteiden pelastaja, mutta käsi sydämellä – kuinka montaa lajiketta olet syönyt ja valmistanut elämäsi aikana? Ruotsin perunan kotisivuilla (svenskpotatis.se) on tietoa 66 lajikkeesta ja kyse on vain syys- ja talviperunoista. Se on melko vähän, jos otamme huomioon, että Perussa kasvaa 3 000 eri perunalajiketta...

Kukkakaalikorma

Mieto intialainen korma-kastike sopii kana-, kasvis- ja kalaruokien maustamiseen. Kasviksia vaihtelemalla saa helposti vaihtelua curryyn.

Siirry reseptiin!

”Aistit avoinna maailmalle. Vaikka et pidä valkoisista pavuista, saatat rakastua päätä pahkaa soijapapuihin”