Menu

Joulussa on kyse perinteistä, ja usein odotusarvona on, ettei joulupöydästä saa puuttua mitään. Tämä tekee joulusta myös tähteiden huippusesongin. Joulupöydän ei kuitenkaan tarvitse olla täynnä herkkuja. Valitse harkiten jouluruoat – suunnittelemalla säästät sekä ruokajätettä että rahaa. Vähennä hävikkiä esimerkiksi noutopöydässä käyttämällä pieniä tarjoiluastioita ja pieniä ottimia, jolloin raaka-aineiden menekki vähenee. Jos silti jää tähteitä, saat tässä parhaat vinkit hyödyntää niitä uusiin herkullisiin ruokiin.

 

Kinkku

Jos joulupöydästä on jäänyt kinkkua, voit tehdä kinkun lopusta esim. herkullisen Pasta Carbonaran tai perinteisen hernekeiton viileisiin talvipäiviin. Voit myös valmistaa herkullista salaattia sekoittamalla kinkkusuikaleisiin puna- tai valkokaaliraastetta, kuutioituja omenoita ja Hellmann’s sitruunavinegrettia.

Perunat

Kypsiä perunoita voi säilöä jääkaapissa useitakin päiviä, jos haluat käyttää niitä kylmänä tai haudutettuna. Jos haluat tehdä lihapullia, voit hyödyntää muussatut perunat lihapullataikinaan. Tai voit lämmittää muusatut perunat paistinpannulla voissa, johon on lisätty valkosipulia. Saat maukkaan talonpoikaismuusin, joka sopii loistavasti muiden joulun tähteiden kanssa. Kokeile ohjettamme haudutettua naudan rintaa, perunasosetta ja punajuurta.

Riisipuuro

Jos riisipuuroa on tullut keitettyä reilusti yli tarpeen, tähteistä saa tehtyä useita eri herkkuja. Voit esimerkiksi valmistaa herkullisen pannukakun tarjottavaksi vaahterasiirapin ja pähkinöiden kera. Tai voit tehdä Ris à la Malta -juustokakun sekoittamalla puuroon ricottajuustoa, appelsiinimehua ja gelatiinia. Valmista pohja valmistaa joulupipareista, sokerista ja voista sekä ripauksesta vaniljaa.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu