Menu

Yhdysvalloissa on vietetty halloweenia jo 1800-luvulta lähtien, mutta Pohjoismaissa juhlapyhän suosio kasvoi vasta 1990-luvulla muutamasta aiemmasta turhasta yrityksestä huolimatta. Ruotsalainen naamiaistarvikeliike Buttericks ja Hard Rock Café juhlistivat halloweenia yhdessä kokonaisen viikon ajan. Sen jälkeen halloweentarvikkeiden myynti nousi Ruotsissa pilviin. Nykyisin halloween on se aika vuodesta, jolloin ei ole vain sallittua vaan myös arvostettua pelotella. Mikset siis pukisi ravintolaasi kammottavaan asuun? Olemme koonneet alle muutaman hyvän vinkin. 


Tarjoile vastenmielistä ruokaa kauniisti

Muunna keittiösi hulluksi laboratorioksi, jossa luot koristeita annoksiisi, esimerkiksi veritahroja ja mystistä slimeä. Anna pääruokiesi olla keskipisteessä ja valitse sitten mielenkiintoiset kulhot ja vadit lisukkeillesi tehostaaksesi vaikutusta. Tässä muutama ehdotus, miten voit muokata halloweenkonseptiasi:        

  • Lue kehys, mitä haluat tehdä. Aloita piirtämällä ja hahmottelemalla visualisoidaksesi haluamasi suunnitelman. Perinteiset teemat, kuten hautausmaa, goottiset linnat ja noidankattila ovat hyviä inspiraationlähteitä. 
  • Pysyttäydy yhdessä teemassa. Tee suunnitelmasi mahdollisimman kammottavaksi keskittymällä yhteen selkeään teemaan. Halloween on vuoden kammottavin ilta, anna sen näkyä lautasella. 
  • Värikäs painajainen. Vältä yksivärisiä annoksia. Halloween on maaginen ilta, jonka täytyy olla mielikuvituksellinen ja hauska. Koristele annoksesi verenpunaisella ja slimenvihreällä minttugeelin, sinapin, salsan ja infernaalisen wasabidipin avulla! 
  • Ota paikka parrasvaloista. Varmista että pääruoka erottuu, jos haluat että vieraasi hämmästyvät pimeästä luovuudestasi! Aivan kuten taikajuoman keittämisessä, myös ruoan esillepanossa täytyy yhdistellä oikeita asioita. Yhdistä pääraaka-aineet koristelun, kastikkeiden ja astioiden avulla. 
  • Muovaa raaka-aineita. Luovasti leikatut tai muotoillut raaka-aineet voivat tehostaa visuaalista kokemusta ruoastasi samalla, kun ne tuovat esillepanoon korkeutta ja rakennetta. 
Kuslig matuppläggning

 

 

Näin värität ruokasi

Pelottava spagetti

Pelottava spagetti

Musta halloweenspagetti näyttää kammottavalta, mutta maistuu kuitenkin erittäin hyvältä. Vaihda vain tavallinen pasta mustaksi värjättyyn spagettiin (värjätty tavallisesti mustekalalla) antaaksesi annoksellesi kammottavia piirteitä. 

 

Myrkytetyt omenat

Myrkytetyt omenat

Tietenkään sinun ei ole tarkoitus myrkyttää vieraitasi, mutta pelottelu on sallittu! Sekoita sokeri, vesi, maissisiirappi ja karamelliväri kattilassa. Lämmitä keskilämmöllä samalla sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Dippaa omenat varovasti kuumaan sokeriliemeen.  Yhtä kammottavaa kuin kaunista. 

Veriset kakut

Veriset kakut

Tarvitset vain karamelliväriä näiden kammottavan hyvien kakkujen valmistukseen.  Leivo suosikkikakkusi, jonka päällystät aivan tavallisella valkoisella kuorrutteella. Anna jähmettyä yön yli. Värjää ylijäänyt kuorrute tummanpunaiseksi ja roiskuta kakkujen päälle haarukalla tai puhtaalla siveltimellä. Tosi hyvää ja tosi kammottavaa!

Slime-jääpalat

Slime-jääpalat

Mikset viilentäisi juomiasi slime-jääpaloilla? Soseuta muutama viinirypäle ja purista joukkoon hieman limenmehua. Pakasta ja laita haluamaasi juomaan. 

 

Anna vieraillesi kammottava kokemus, jossa näkyy luovuus. Eri muotoisiksi veistetyt kurpitsat ovat täydellisiä koristeita Halloweenin aikana. Alempaa sivulta löydät lisää malleja. Tutustu myös halloweenin inspiroimiin menyymalleihin.

Kurpitsamallit

Kurpitsamallit

Malliemmme avulla luot täydelliset halloweenkoristeet. Esimerkiksi tämän puoliksi iloisen – puoliksi vaarallisen kurpitsan.

Lataa malli
Kurpitsamallit

Kurpitsamallit

Hämmentynyt ja pelottava kurpitsamalli.

Lataa malli
Kurpitsamallit

Kurpitsamallit

Pahin kaikista.

Lataa malli
Kurpitsamallit

Kurpitsamallit

Malliemme avulla luot täydelliset halloweenkoristeet. Lataa nyt!

Lataa malli
Halloweenmenyyt

Halloweenmenyyt

Lataa halloweenmenyyt. Saat zip-tiedoston, joka sisältää pdf- ja word-tiedoston, joita voit käyttää ja luoda menyysi sen avulla.

Lataa halloweenmenyyt
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu