Tarte tatin, vanilja semifreddo ja etikka kinuski

Raaka-aineet
Tarte tatin, vanilja semifreddo ja etikka kinuski
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Raaka-aineen merkki
Vanilja semi freddo

Etikka kinuski

Tarte tatin
Raaka-aineen nimi
Vanilja semi freddo
-
Täysmaito 500.0 ml
-
Kuohukerma 500.0 ml
-
Kananmunan keltuainen 4.0 kpl
-
Sokeri 120.0 g
Etikka kinuski
-
Sokeri 500.0 g
-
Kuohukerma 500.0 ml
-
Suola
Tarte tatin
-
Omenamakea, punainen 1.0 kg
-
Lehtitaikina
-
Kinuskikastikeetikka
Valmistus
-
Vanilja semi freddo
Sekoita jälkiruoka-aines maitoon. Lisää vatkattu kerma. Kypsennä sokeri-muna vaahto vesihauteessa 84 astetta. Jäähdytä. Nostele sokeri-muna vaahto vaniljakastikkeen joukkoon. Pakasta -14 astetta.
Protip: aja semifreddo kutterissa kuohkeaksi juuri ennen esille laittoa.
-
Etikka kinuski
Kuumenna sokeri paksupohjaisella pannulla tummanruskeaksi. Lisää kerma samalla sekoittaen kokoajan pallovatkaimella. Lisää etikka. Keitä hiukan kasaan ja mausta suolalla.
-
Tarte tatin
Kuori omenat ja turneeraa kahdeksaan osaan. Annostele pannun pohjalle reilusti kinuskia. Asettele omenaviipaleet pohjalle. Laita lehtitaikina omenoiden päälle niin että taikina yltää joka puolelta pannun reunoille. Kuumenna tatinia niin että omenat karamellisoituu. Paista uunissa 200 astetta 10 minuuttia.