Menu

Raaka-aineet

+

Kakkupohja

  • Voi 250.0 g
  • Sokeri 160.0 g
  • Munankeltuainen 4.0 pc
  • Vehnäjauho 240.0 g
  • Leivinjauhe 20.0 g
  • Täysmaito 200.0 ml

Marenki

  • Munanvalkuainen 4.0 kpl
  • Sokeri 160.0 g
  • Vaniljasokeri 10.0 g
  • Mantelilastu 100.0 g

Mousse

Mansikka

  • Mansikka 400.0 g

Britakakku on herkullinen ja näyttävä klassikko. Rapea marenki ja pehmeä pohja yhdistettynä täyteläiseen CARTE D´OR mousseen sekä marjoihin on vastustamaton herkku.

...

Valmistus

  1. Kakkupohja

    Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Esipaista 180 asteessa noin 10 – 12 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Marenki

    Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa valkuaisvaahto kovaksi ja kiiltäväksi. Levitä marenki tasaisesti esipaistetun kakkupohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista 180 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Mousse

    Kaada kylmä maito tai vesi kulhoon ja lisää jauhe. Vatkaa pienimmällä nopeudella, kunnes jauhe on sekoittunut tasaisesti nesteeseen. Vatkaa voimakkaasti noin 10 min., kunnes mousse on kuohkeaa. Nostele pursotinpussiin.
  4. Mansikka

    Lohko mansikat
  5. Viimeistely

    Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä täytteet. Nosta toinen levy päälle.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu