Raaka-aineet
Inkivääri-uuniomenapyre
-
Omena 0.4 kg
-
Fariinisokeri 0.04 kg
-
Kaneli, jauhettu 2.0 g
Crème brûlée
-
Kevytmaito 0.4 l
-
omenapyre 0.15 l
Valmistus
-
Inkivääri-uuniomenapyre
- Poista omenoista kota ja paloittele reiluiksi paloiksi.
- Yhdistä aineet kulhossa ja sekoita.
- Levitä omenat uuninpellille ja paahda 180°C uunissa noin 15 minuuttia, kunnes omenat ovat paahtuneet ja alkavat hajota.
- Soseuta omenat tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
- Siivilöi massa.
-
Crème brûlée
- Sekoita creme brule aines maitoon ja lisää sen jälkeen joukkoon kerma sekä 1,5 dl inkivääri-uuniomenapyre.
- Kuumenna kiehuvaksi ja kaada annosvuokiin.
- Anna hyytyä jääkaapissa.
-
Viimeistely
- Ennen tarjoilua ripottele pinnalle ruokosokeria ja karamellisoi kaasupolttimella.