Menu

Raaka-aineet

+

Silli

  • Silli 500.0 g
  • Etikka 100.0 ml
  • Omentaviinietikka 150.0 ml
  • Vesi 500.0 ml
  • Sokeri 15.0 g
  • Suola 18.0 g
  • lisäsuolaa suolaamiseen

Kaprismajoneesi

Yrttiöljy

  • Salottisipuli, hienoksi pilkottu 30.0 g
  • Oliiviöljy 125.0 g
  • Hienoksi pilkottu vihreä chili 8.0 g
  • 1 sitruunan kuori
  • Mustapippuri: maun mukaan

Rapea hapanjuurileipä

  • Hapanjuurileipä 250.0 g
  • Ruskistettu voi 50.0 g

Tämä ruokalaji on pohjoismainen tulkinta klassisista espanjalaisista boqueroneista, joissa käytetään anjovisten sijaan silliä.

...

Valmistus

  1. Silli

    • Poista sillistä nahka ja suolaa molemmat puolet kevyesti. Anna seistä 30 minuuttia.
    • Sekoita etikka, omenaviinietikka, vesi, suola ja sokeri, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet.
    •  Lisää silli ja anna sen levätä jääkaapissa 18-24 tuntia.
  2. Kaprismajoneesi

    • Valuta ja kuivaa kaprikset.
    • Soseuta kaprikset tasaiseksi.
    • Lisää majoneesi ja hunaja, ja sekoita yhteen.
  3. Yrttiöljy

    • Pilko chili ja salottisipuli hienoksi.
    • Huuhtele persilja.
    • Soseuta persilja ja oliiviöljy, kunnes öljy muuttuu vihreäksi mutta säilyttää hieman tekstuuria.
    • Sekoita joukkoon salottisipuli ja chili, ja mausta mustapippurilla.
  4. Rapea hapanjuurileipä

    • Puolijäädytä leipä ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi (noin 1-2 mm) viipalointikoneella.
    • Aseta viipaleet silikonileivontamatolle ja voitele ruskistetulla voilla.
    • Peitä toisella silikonileivontamatolla ja paahda 175°C:ssa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
    Tarjoilu: Levitä kaprismajoneesia lautaselle. Aseta valutetut ja kuivatut sillifileet majoneesin päälle ja lusikoi päälle yrttiöljyä. Viimeistele tuoreella raastetulla piparjuurella ja lisää rapea leipä päälle.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu