Paistettua piikkikampelaa, kesäsipuleja ja ruskistettu voikastike
Tanskan kokkimaajoukkueen resepti

Raaka-aineet
Paistettua piikkikampelaa, kesäsipuleja ja ruskistettu voikastike
−
+
€0.0
Piikkikampela:
Piikkikampela, file
/kg
1.4 kg
0%
Flora Aromiöljy 2,4 L
/dl
0.0 dl
0%
Suola
/g
0.0 g
0%
Kesäsipulit:
Kevätsipuli
/g
100.0 g
0%
Sipuli, uuden sadon
/kpl
5.0 kpl
0%
Punasipuli, uuden sadon
/kpl
10.0 kpl
0%
Vesi
/l
0.3 l
0%
Voi, normaali suolainen
/g
150.0 g
0%
Merisuola, karkea
/g
25.0 g
0%
Ruskistettu voikastike:
Voi, normaali suolainen
/g
250.0 g
0%
Kuohukerma
/dl
2.5 dl
0%
Knorr Professional Fond Kana 1L
/dl
2.5 dl
0%
Sitruuna
/kpl
1.0 kpl
0%
/
Piikkikampela:
-
Piikkikampela, file 1.4 kg
-
Flora Aromiöljy 2,4 L
-
Suola
Kesäsipulit:
-
Kevätsipuli 100.0 g
-
Sipuli, uuden sadon 5.0 kpl
-
Punasipuli, uuden sadon 10.0 kpl
-
Vesi 0.3 l
-
Voi, normaali suolainen 150.0 g
-
Merisuola, karkea 25.0 g
Ruskistettu voikastike:
-
Voi, normaali suolainen 250.0 g
-
Kuohukerma 2.5 dl
-
Knorr Professional Fond Kana 1L 2.5 dl
-
Sitruuna 1.0 kpl
Valmistus
-
Piikkikampela:
Renssaapiikkikampelafileet ja leikkaa noin 130 g:n paloiksi. Paista fileet juuri ennen tarjoilua aromiöljyssä molemmilta puolilta ja mausta suolalla. Kypsennä vielä uunissa, jos tarpeen. -
Kesäsipulit:
Paista kevätsipulit nopeasti pannulla. Puolita uuden sadon sipulit ja paista ne kuivalla pannulla, kunnes leikkuupinta on saanut väriä. Jäähdytä ja lohko veneiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Puhdista punasipuli, puolitaja kypsennä paistinpannulla voi-vesiseoksessa kunnes juuri ja juuri kypsät. -
Ruskistettu voikastike:
Ruskista voi kattilassa 160 asteiseksi. Siivilöi ja anna jäähtyä hiukan. Kiehauta kanafondi ja kerma kattilassa. Lisää ruskistettu voi kastikkeen joukkoon vähitellen koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Aja kastike sauvasekoittimella kuohkeaksi juuri ennen tarjoilua.