Työskentelen...

Jatka

Olemme päivittäneetsisällön toimialasi perusteella

+

Turska

  • Turska 1500.0 g

Chorizo

  • Chorizo 200.0 g
  • Rypsiöljy

Linssit

Mirepoix

  • Purjosipuli 100.0 g
  • Porkkana 100.0 g
  • Fenkoli 100.0 g
  • Tomaatti 200.0 g
  • Voi 20.0 g
  • Ruohosipuli 20.0 g

Kastike

Pikkelöity sinapinsiemen

  • Sinapinsiemen 50.0 g
  • Sherryviinietikka 50.0 ml
  • Vesi 50.0 ml
  • Sokeri 50.0 g
  • Suola 1.0 g
  • Koristeluun fritattua lehtikaalia
  1. Turska

    • Renssaa turskan seläke puhtaaksi ja leikkaa sopivan 120 g paloiksi. Säästä roippeet vaahtokastikkeeseen.
    • Laita turskan palat 5 % suolaliemeen tunniksi. Huuhtele ja kuivaa. Paista kuumalla pannulla nahkapinta alaspäin runsaassa voissa.
  2. Chorizo

    • Leikkaa chorizosta noin sentin kokoista kuutiota. Laita kuutiot ja tilkka öljyä kylmälle pannulle. Nosta lämpöä pikkuhiljaa niin että rasva irtoaa chorizosta. 
    • Paahda kunnes kuutiot ovat rapeita. Siivilöi rasva talteen annoksen maustamiseen. Nosta chorizot kuivumaan paperin päälle.
  3. Linssit

    • Liota linssejä vedessä tunnin verran. Siivilöi ja huuhtele. Keitä linssit kana liemessä 25 minuuttia.
  4. Mirepoix

    • Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi. Paahda kasviskuutiota tilkassa öljyä.
    • Poista tomaateista sisus ja kuori. Leikkaa pieneksi kuutioiksi. Lisää pannuun.
    • Lisää linssit pannuun ja freesaa hetki. Lisää lientä ja voikuutio pannuun. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla, choritzolla ja pikkelöidyllä sinapinsiemenillä.
  5. Kastike

    • Keitä roippeita puoli tuntia. Kuori vaahto pinnalta pois.
    • Kuori ja paahda kasvikset sekä pyre kunnolla. Lisää kiehuvaan liemeen.
    • Lisää loput ainekset ja keitä puoleen. Siivilöi.
    • Poraa lopuksi voita joukkoon ja lisää lesitiiniä paremman vaahtorakenteen pitämiseksi
  6. Pikkelöity sinapinsiemen

    • Keitä sinapinsiemeniä 20 minuuttia runsaassa vedessä. 
    • Siivilöi ja huuhtele. Sekoita etikka, vesi, sokeri ja suola. 
    • Lisää sinapinsiemenet pikkeliliemeen maustumaan.