Maille Bistro Peuraa ja perunaa
Peura ja peruna sopivat täydellisesti yhteen, Tämän annoksen kruunaat kuusiöljyllä ja erityisen maukkalla riistaliemestä tiiviiksi keittyllä kastikkella.

Raaka-aineet
Maille Bistro Peuraa ja perunaa
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€83.05
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Peuranpaisti
Peuranpaisti
/kg
1.5 kg
0%
Suola
/g
20.0 g
0%
Voi
/kg
0.0 kg
0%
Timjami
/kg
0.0 kg
0%
Puikula- sinappimuusi
Peruna, puikula
/kg
1.5 kg
0%
Voi
/g
250.0 g
0%
Täysmaito
/ml
400.0 ml
0%
Suola
/g
10.0 g
0%
Dijon sinappi, kokojyvä
/g
20.0 g
0%
Juuresnoppa
Keltajuuri
/g
300.0 g
0%
Porkkana
/g
300.0 g
0%
Voi
/g
200.0 g
0%
Maille Punaviinietikka 500 ml
/ml
30.0 ml
0%

Suola
/g
10.0 g
0%
Riistaliemi
Sipuli
/g
100.0 g
0%
Herkkusieni, tuore
/g
300.0 g
0%
Maille Punaviinietikka 500 ml
/ml
100.0 ml
0%

Punaherukka
/g
100.0 g
0%
Knorr Professional Fond Riista 1L
/l
2.0 l
0%
Katajanmarja
/g
0.0 g
0%
Mustapippuri,kokonainen
/g
1.0 g
0%
Kuusiöljy
Rypsiöljy
/ml
300.0 ml
0%
Lehtipersilja
/g
100.0 g
0%
Kuusenkerkkä
/g
50.0 g
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Peuranpaisti
-
Peuranpaisti 1.5 kg
-
Suola 20.0 g
-
Voi
-
Timjami
Puikula- sinappimuusi
-
Peruna, puikula 1.5 kg
-
Voi 250.0 g
-
Täysmaito 400.0 ml
-
Suola 10.0 g
-
Dijon sinappi, kokojyvä 20.0 g
Juuresnoppa
-
Keltajuuri 300.0 g
-
Porkkana 300.0 g
-
Voi 200.0 g
-
Suola 10.0 g
Riistaliemi
-
Sipuli 100.0 g
-
Herkkusieni, tuore 300.0 g
-
Punaherukka 100.0 g
-
Knorr Professional Fond Riista 1L 2.0 l
-
Katajanmarja
-
Mustapippuri,kokonainen 1.0 g
Kuusiöljy
-
Rypsiöljy 300.0 ml
-
Lehtipersilja 100.0 g
-
Kuusenkerkkä 50.0 g
Valmistus
-
Peuranpaisti
- Kuumenna paistinpannu kuumaksi keskilämpöiseksi
- Lisää voi pannulle ja ruskista paistin pinnat kauniin ruskeaksi voi vaahdossa. Lisää lopuksi pannulle muutama oksa timjamia.
- Kypsennä paisti uunissa 80 asteessa kunnes paistin sisälämpö on 52 astetta. Voit kypsentää paistin haluaamaasi lämpötilaan
- Nosta paisti vetäytymään 15 minuutiksi vetokaappiin
-
Puikula- sinappimuusi
- Laita kaikki ainekset suolaa ja sinappia lukuunottamatta vakuumi pussiin ja kypsennä 100 asteessa kunnes perunat ovat kypsiä.
- Kaada perunat siivilään ja ota liemi talteen.
- Paseeraa perunat ja sekoita perunoiden liemi joukkoon vähän kerrassaan, sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla. Lisää tarvittaessa voita ja maitoa.
-
Juuresnoppa
- Laita juurekset ja voisula vakuumipussiin ja sulje pussi (voit myös ryöpätä ja paistaa juureskuutiot voisssa).
- Kypsennä juureksia 80 asteessa noin 15 min.
- Siivilöi liemi pussista talteen ja jäähdytä. Voit myös jäähdyttää juurekset vakuumipussissa ja lämmittää tarpeen mukaan.
- Kuori liemen päältä rasva talteen ja paista esilelaitettaessa juuresnopat kuumalla pannulla rasvassa.
- Mausta suolalla ja maille viinietikkalla
-
Riistaliemi
- Paahda sipulit ja sienet pannulla.
- Possauta etikka joukkoon.
- Lisää riista fondi ja keitä siten että jäljellä on noin 5dl
- Nosta pois liedeltä ja lisää joukkoon mustaherukka, katajanmarja ja pippurit, anna hautua 30min
- Siivilöi ja viimeistele peura annos liemellä
-
Kuusiöljy
- Ryöppää lehtipersilja ja kerkät nopeasti kuumassa vedessä, jäähdytä jäävedess.
- Purista kuivaksi ja laita blenderiin, lisää öljy ja laita blenderi päälle
- Lisää tarpeen mukaan öljyä jotta saat öljyn pyörimään kunnolla.
- Pyöritä blenderissä kunnes väri syvän vihreä noin 10min.
- Valuta karitaliinalla vuoratun siiviliän läpi
- Laita purstoin pussiin ja jätä roikkumaan jotta öljy ja kiinto aineet erottuvat.
- Valuta pussista neste pois ja ota öljy talteen.
- Viimeistele annos öljyllä