Menu

Raaka-aineet

+

Lihapullat

Kermainen sinappikastike

Muusi

  • Uuniperuna 15.0 kpl
  • Vesi 2000.0 ml
  • Voi 200.0 g
  • Täysmaito 800.0 ml
  • Suola 15.0 g

Pohjoismaalaisten rakastama lihapulla perunamuusin kera ei ikinä poistu ruokalistoilta. Lihapulla on saanut makua perinteisten mausteiden ohella Knorr lihaliemestä. Kastikkeessa on käytetty Knorr Professional VASIKANLIHAFONDia täyteläisen kastikepohjan saamiseksi. Reseptissä oleva kermainen sinappikastike on helppo ja herkullinen kastike joka sopii myös makkaran, nakin tai lihamurekkeen kyytipojaksi. 

...

Valmistus

  1. Lihapullat

    Sekoita kerma ja pankojauhot keskenään. Anna turvota n. 10 minuuttia. Hienonna sipuli, paista öljyssä pehmeäksi. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita lihapullataikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta lihapullia kostutetuin käsin. Taikinasta tulee noin 50 lihapullaa. Paista lihapullat öljyssä pannulla tai uunipellillä 220 astetta noin 10 minuuttia tai kunnes kypsiä.
  2. Kermainen sinappikastike

    Mittaa kaikki raaka-aineet astiaan. Sekoita tapioca tasaisesti ettei paakkuunnu. Laita seos kattilaan ja kuumenna. Anna kiehua neljä minuuttia.
  3. Muusi

    Kuori ja leikkaa perunat noin 2 cm:n paloiksi. Keitä perunat vedessä kypsiksi. Kuumenna voi ja maito. Laita 2/3 osaa voimaitoseoksesta kulhoon. Siivilöi kypsät perunat ja heitä keitinvesi pois. Puserra perunat kuumana siivilän läpi kuumaan voimaitoseokseen. Sekoita vatkaimella mutta älä vatkaa liikaa ettei muusista tule liian liisteriä. Sekoittamalla loput voimaitoseoksesta saat säädettyä sopivan koostumuksen muusiin. Mausta lopuksi suolalla.
  4. Step 4

    Suolakurkkuja
    Puolukkahilloa
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu