Lihapullat ja perunamuusi, suolakurkkujen sekä puolukkahillon kera
Pohjoismaalaisten rakastama lihapulla perunamuusin kera ei ikinä poistu ruokalistoilta. Lihapulla on saanut makua perinteisten mausteiden ohella Knorr lihaliemestä. Kastikkeessa on käytetty Knorr Professional VASIKANLIHAFONDia täyteläisen kastikepohjan saamiseksi. Reseptissä oleva kermainen sinappikastike on helppo ja herkullinen kastike joka sopii myös makkaran, nakin tai lihamurekkeen kyytipojaksi.

Raaka-aineet
Lihapullat ja perunamuusi, suolakurkkujen sekä puolukkahillon kera
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€354714.0
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Lihapullat
Kuohukerma
/ml
350.0 ml
0%
Pankojauho
/g
60.0 g
0%
Sipuli
/kpl
4.0 kpl
0%
Rypsiöljy
/g
100.0 g
0%
Naudan jauheliha 25%
/n/a
1500.0 n/a
0%
Kananmuna
/kpl
4.0 kpl
0%
Knorr Lihaliemi 1,3 kg / 87 L
/g
50.0 g
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Paprikajauhe
/n/a
10.0 n/a
0%
Mustapippuri, jauhettu
/g
5.0 g
0%
Maustepippuri, jauhettu
/g
5.0 g
0%
Kermainen sinappikastike
Knorr Professional Vasikkafondi 1 L
/ml
1000.0 ml
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Kuohukerma
/ml
200.0 ml
0%
Hellmann's Sinappi 3 kg
/g
100.0 g
0%

Points
Maizena Marja- ja Hedelmätärkkelys Tapioka 2 kg
/g
60.0 g
0%
Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Ruokosokeri
/g
30.0 g
0%
Knorr Häränlihafondi, tiiviste 1 L/50 L
/ml
30.0 ml
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Muusi
Uuniperuna
/kpl
15.0 kpl
0%
Vesi
/ml
2000.0 ml
0%
Voi
/g
200.0 g
0%
Täysmaito
/ml
800.0 ml
0%
Suola
/g
15.0 g
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Lihapullat
-
Kuohukerma 350.0 ml
-
Pankojauho 60.0 g
-
Sipuli 4.0 kpl
-
Rypsiöljy 100.0 g
-
Naudan jauheliha 25% 1500.0 n/a
-
Kananmuna 4.0 kpl
-
Paprikajauhe 10.0 n/a
-
Mustapippuri, jauhettu 5.0 g
-
Maustepippuri, jauhettu 5.0 g
Kermainen sinappikastike
-
Kuohukerma 200.0 ml
-
Ruokosokeri 30.0 g
Muusi
-
Uuniperuna 15.0 kpl
-
Vesi 2000.0 ml
-
Voi 200.0 g
-
Täysmaito 800.0 ml
-
Suola 15.0 g
Valmistus
-
Lihapullat
Sekoita kerma ja pankojauhot keskenään. Anna turvota n. 10 minuuttia. Hienonna sipuli, paista öljyssä pehmeäksi. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita lihapullataikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta lihapullia kostutetuin käsin. Taikinasta tulee noin 50 lihapullaa. Paista lihapullat öljyssä pannulla tai uunipellillä 220 astetta noin 10 minuuttia tai kunnes kypsiä. -
Kermainen sinappikastike
Mittaa kaikki raaka-aineet astiaan. Sekoita tapioca tasaisesti ettei paakkuunnu. Laita seos kattilaan ja kuumenna. Anna kiehua neljä minuuttia. -
Muusi
Kuori ja leikkaa perunat noin 2 cm:n paloiksi. Keitä perunat vedessä kypsiksi. Kuumenna voi ja maito. Laita 2/3 osaa voimaitoseoksesta kulhoon. Siivilöi kypsät perunat ja heitä keitinvesi pois. Puserra perunat kuumana siivilän läpi kuumaan voimaitoseokseen. Sekoita vatkaimella mutta älä vatkaa liikaa ettei muusista tule liian liisteriä. Sekoittamalla loput voimaitoseoksesta saat säädettyä sopivan koostumuksen muusiin. Mausta lopuksi suolalla. -
Step 4
SuolakurkkujaPuolukkahilloa