Menu

Raaka-aineet

+

Ankankoipiconfit

  • Ankan koivet, luuttomat, nahka päällä 2.0 kg
  • Merisuola, karkea 100.0 g
  • Pippuriseos (1 tl mustapippuria, 1 tl viherpippuria ja 1 tl ruusunpippuria, tuoreeltaan murskattuna)
  • Inkivääri, kuorineen, viipaloituna 75.0 g
  • Valkosipuli 30.0 g
  • Juokseva hunaja 200.0 ml
  • Appelsiinimehu 150.0 ml

Paahdettu munakoisodippi

Raikas mango-sellerisalaatti

Rapea ankannahka

Munakoisorouhe

  • Munakoison kuoret, julienne

Bao-sämpylät (tarvittaessa)

  • Jauhot: 40 g + 420 g
  • Kylmä vesi 200.0 ml
  • Hienosokeri 90.0 g
  • Maitojauhe 40.0 g
  • Kuivahiiva 3.0 g
  • Ruokasooda 5.0 g
  • Suola: maun mukaan
  • Maitoa 80.0 ml
  • Vesi 80.0 ml
  • Öljy 10.0 ml
  • Unikonsiemenet 15.0 g

Kokoaminen

  • Annoksen kokoamisen ohjeet oikealla

Tämä ruokalaji on modernisoitu bao, joka yhdistää duck à l’orange ja Pekingin ankan maut. Se sisältää päivitetyn bao-sämpylän, joka on muotoiltu hot dog -sämpylän muotoiseksi ja maustettu unikonsiemenillä. Tavoitteena on saada ohuempi ja herkempi rakenne, joka pystyy pitämään enemmän ankkatäytettä. 

...

Valmistus

  1. Ankankoipiconfit

    • Poista nahka ankan koivista ja aseta sivuun rapeaa ankan nahkaa varten.
    • 2. Sekoita ankan koivet karkean merisuolan ja tuoreeltaan murskattujen pippurien kanssa. Peitä ja anna suolaantua jääkaapissa yön yli.
    • Huuhtele hyvin suolaamisen jälkeen ja sekoita muiden ainesosien kanssa. Siirrä sous vide -pussiin.
    • Kypsennä sous vide -menetelmällä 4 tuntia 85°C:ssa.
    • Kypsennyksen jälkeen keitä kypsennysneste siirappimaiseksi.
    • Leikkaa ankan confit haluttuun kokoon ja grillaa grillissä.
    • Sivele siirapilla karamellisoinnin aikaansaamiseksi.
  2. Paahdettu munakoisodippi

    • Kuori munakoiso ja pidä kuoret erillään rapeaa munakoison kuorta varten.
    • Leikkaa munakoiso pituussuunnassa. Viillä munakoison lihaosa ja ripottele päälle hieman öljyä.
    • Paahda uunissa 200°C:ssa noin 45 minuuttia.
    • Sekoita munakoiso muiden ainesosien kanssa ja mausta maun mukaan pippurilla ja suolalla.
  3. Raikas mango-sellerisalaatti

    • Sekoita kaikki ainesosat salaatin valmistamiseksi.
  4. Rapea ankannahka

    • Sekoita kaikki ainesosat termosekoittimessa 10 minuuttia 80°C:ssa.
    • Levitä tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.
    • Kypsennä 150°C:ssa kunnes värjäytynyt ja kuivaa 120°C:ssa uunissa kunnes rapea.
  5. Munakoisorouhe

    • Leikkaa munakoison kuoret julienne-suikaleiksi.
    • Uppopaista öljyssä 180°C:ssa kunnes rapea.
  6. Bao-sämpylät (tarvittaessa)

    • Sekoita 40 g jauhoja 200 ml kylmää vettä.
    • Kuumenna varovasti kiehuvaksi samalla sekoittaen, kunnes saat gluteenimaisen koostumuksen.
    • Kääri kelmuun ja anna jäähtyä.
    • Laita jäähtynyt pohja sekoituskulhoon kaikkien kuivien ainesosien kanssa ja sekoita taikinakoukulla.
    • Lisää maito ja vesi ja jatka sekoittamista.
    • Lisää lopuksi öljy, kunnes saat taikinapallon.
    • Peitä kostealla liinalla ja anna kohota lämpimässä ympäristössä 3 tuntia (kunnes kaksinkertaistunut).
    • Kumoa taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa 5 minuuttia.
    • Jaa taikina 40 g paloiksi ja pyöritä palloiksi.
    • Litistä taikina kaulimella soikeaksi.
    • Sivele päällinen öljyllä ja aseta syömäpuikko keskelle ja taita kahtia.
    • Poista syömäpuikko.
    • Höyrytä sämpylät höyrykorissa kypsiksi.
  7. Kokoaminen

    • Höyrytä bao-sämpylät.
    • Lisää grillattu ankanliha ja hieman ylimääräistä kastiketta (siirappia).
    • Lisää muutama piste paahdettua munakoisodippiä.
    • Lisää raikas mango-sellerisalaatti.
    • Lisää rapea ankan nahka ja rapea munakoiso.
    • Viimeistele kevätsipulin julienne-suikaleilla ja appelsiininkuorella.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu