Adjika - georgialainen maustekastike
Tämä mahtavan makuinen georgialainen maustekastike on hyvin suosittu ympäri venäjää. Se sopii mainiosti niin zakuskapöytää, kuin grillatulle lihalle.

Raaka-aineet
Adjika
-
Paprika, punainen 0.5 kg
-
Keltasipuli 0.2 kg
-
Lehtipersilja 20 g
-
Sokeri 5 g
-
Suola 5 g
-
Väkiviinaetikka 0.2 dl
Valmistus
-
Adjika
- Puolita ja poista siemenet paprikoista
- Laita sipulit uunipellille ja puolitetut paprikat päälle
- Paahda 180 asteessa 20 minuuttia
- Laita paprikat ja sipulit folion alle 10 minuutiksi
- Kuori ja pilko paprikat sekä ota sipulit talteen
- Laita kaikki ainekset kattilaan ja hauduta 10 minuuttia
- Aja sauvasekoittimella tasaiseksi ja mausta