Menu

Raaka-aineet

+

Katkaravut

Vaahto

Tacot

  • Gyoza taikina-arkit, pyöreä 20.0 kpl
  • Paistoöljy: tarpeen mukaan
  • Taco-paistokori (jos saatavilla)
  • Suola: maun mukaan

Mausteseos

  • Furikake (japanilainen mausteseos) 10.0 g
  • Bubu Arare Yuzu (puffatut riisipallot) 4.0 g
  • Yuzu-seesami 6.0 g
  • Korianterinsiemenet 2.0 g
  • Chilihiutaleet 1.0 g
  • Kuivatut limen lehdet 20.0 g

Tämä resepti yhdistää kahden ruokakulttuurin parhaat puolet. Klassinen ruokalaji Suomesta yhdistettynä Aasian parhaisiin makuihin. Olen myös lisännyt inspiroivaa tekniikkaa reseptiin modernisoidakseni sen.

...

Valmistus

  1. Katkaravut

    • Kaada rypsiöljy kattilaan ja lisää 6 g valkosipuliraastetta. Kuumenna keskilämmöllä ja paahda, kunnes valkosipuli on rapeaa ja kullanruskeaa. Anna jäähtyä.
    • Sekoita jäähtynyt öljy kaikkien muiden ainesten kanssa paitsi katkarapujen.
    • Lisää katkaravut ja sekoita hyvin. Laita jääkaappiin marinoitumaan yön yli.
    • Täytä tacokuoret marinoiduilla katkaravuilla ja lisää päälle vaahto ja mausteseos.
  2. Vaahto

    • Murskaa sitruunaruoho ja leikkaa karkeiksi paloiksi.
    • Laita kaikki ainekset kattilaan ja hauduta hitaasti noin 15 minuuttia.
    • Peitä kelmulla ja anna liota yön yli.
    • Seuraavana päivänä siivilöi ja sekoita Hellmann's Professionalin kanssa.
    • Kaada sifoniin ja lataa patruunalla. Ravista ja säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti. 
  3. Tacot

    • Aseta airfryer/rasvakeitin 180 asteeseen.
    • Täytä tacokori ja laske se keittimeen noin 10 sekunniksi, nosta sitten ja anna öljyn valua pois.
    • Jos sinulla ei ole tacokoria, friteeraa gyoza-taikina yksi kerrallaan noin 5 sekuntia kummaltakin puolelta. Muotoile ne tacoiksi ripustamalla ne tikun tai kattilan kahvan päälle.
    • Aseta talouspaperille ja ripottele suolaa päälle.
  4. Mausteseos

    • Jauha karkeasti korianterinsiemenet ja chilihiutaleet.
    • Sekoita seos furikaken ja puffattujen riisipallojen kanssa.
    • Ripottele seos vaahdon päälle tacoihin.
    • Jauha limen lehdet hienoksi jauheeksi ja siivilöi.
    •  Viimeistele tacot ripottelemalla limenlehti-jauhetta päälle.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu