Menu

04:27

1. Valkokastike (béchamel)

Jos osaat valmistaa tämän miedon, lähes neutraalinmakuisen kastikkeen, saat pohjan esimerkiksi sinappikastikkeelle tai hummerin ylelliselle cardinal-kastikkeelle. Katso ohjeet tästä videosta.

02:00

2. Mornay kastike

Keittiömestari Vusi näyttää, miten voit valmistaa tämän herkullisen peruskastikkeen lisäämällä juustoa valkokastikkeeseen. Sopii erinomaisesti esimerkiksi lasagneen tai musakaan.

04:32

3. Velouté

Tässä on toinen peruskastike, josta saa normande-kastikkeen, sienikastikkeen ja monia muita kastikkeita sekä myös samettisen lisän lihalle tai kalalle. Sen voi tehdä kanaliemestä, vasikanlihaliemestä tai kalaliemestä, kuten tässä ohjevideossa.

04:02

4. Punaviinikastike

Tätä tarjotaan usein pihvin tai grillatun lihan kanssa, ja se on monien ravintola-asiakkaiden tyylikäs valinta. Opi tekemään täyteläinen ja aromikas reduktio.

02:30

5. Currykastike

Valmista tämä makea ja mausteinen kastike keittiömestari Vusin ohjeilla. Britit ja irlantilaiset nauttivat kastiketta paksujen ranskanperunoiden päällä, ja sitä voi tarjota myös vihannesten ja lihan kanssa.

03:26

6. Tomaattikastike

Ammattikokilla on oltava hyväksi havaittu kirpeän tomaattikastikkeen resepti valmiina pastaruokia, äyriäisiä, kalaa, lihaa, siipikarjaa ja kasviksia varten. Tämä resepti on vertaansa vailla.

01:59

7. Pesto

Tätä kypsentämätöntä kastiketta käytetään yleensä pastan kanssa. Katso, miten voit valmistaa sitä omassa keittiössäsi basilikasta, pinjansiemenistä, oliiviöljystä ja valkosipulista.

03:05

8. Salsa

Tämä on yleensä ennemmin mauste tai dippi kuin kastike, mutta eri puolilla maailmaa on monia eri versioita. Katso tämä video, jos haluat oppia valmistamaan helpon hedelmäsalsan tai klassisen tomaattisalsan, joka sopii noutopöytiin ja salaatteihin.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu