Elintarviketurvallisuus kokeille
Keittiössä hyvä hygienia on yhtä tärkeää kuin hyvä ruoanlaitto. Huippukeittiömestarit, kuten La Petite Maisonin Tim Stewart ja 55 Tulbaghin Sarah Frederik von Gericke, kertovat aiheen perusasiat.
1. Henkilökohtainen hygienia keittiössä
Tällä lyhyellä kurssilla käymme läpi, miten pidät itsesi puhtaana, edustuskelpoisena ja valmiina työhön turvallisessa ja ammattimaisessa ympäristössä. Sisältää kaiken käsienpesusta sairauksista ilmoittamiseen.
2. Työpisteen siisvous
Tiimin jokaisen jäsenen vastuulla on varmistaa, että keittiö ei ole likainen tai levitä tauteja. Tässä videossa kerrotaan, miten tärkeää on noudattaa huolellisesti määritettyjä menetelmiä, jotta voidaan luoda hyvä työympäristö ja pitää asiakkaat terveinä!
3. Ruoanvalmistuksen hygieniakäytännöt
Käytännön vinkkejä sen varmistamiseen, että elintarviketurvallisuutta noudatetaan asianmukaisesti. Tutustu siihen, miksi on käytettävä värikoodattuja leikkuulautoja eri aineksille, miten ruokaa maistetaan ja miten ruoka lämmitetään uudelleen.
4. Vaaravyöhyke
Tämä on lämpötila-alue, jolla bakteerit viihtyvät: 8–60 °C. Tutustu siihen, mitkä ainekset ovat kaikkein altteimpia riskeille vaaravyöhykkeellä ja kuinka kauan eri elintarvikkeita saa säilyttää sillä.
5. Elintarvikkeiden vastaanotto ja varastointi
Liha, kala ja jopa tölkkisäilykkeet on toimitettava ja säilytettävä tietyllä tavalla. Noudattamalla näitä käteviä vinkkejä voit hallita tätä prosessia oikein.
6. Omavalvonnan esittely (HACCP)
Tutustu siihen, miten tämä elintarviketurvallisuuden ohjelma, joka tunnetaan myös nimellä HACCP-järjestelmä, voi auttaa sinua pitämään ruoan valmistuksen, kypsennyksen ja varastoinnin mahdollisimman riskittöminä.
Kirjautumalla saat
- Pääsyn ilmaisiin koulutuksiin
- Parhaat respetit ja vinkit kansainvälisiltä kokeilta
- Uusimpia trendejä