Menu

Trendiä määrittelevät menetelmät

Kun puhumme modernisoidusta lohturuoasta, meistä jokainen mielessämme kuvittelee erilaisia ruokalajeja. Tämä trendi viittaa kuitenkin ruokaan, joka saa sykähdyttävää lämpöä muistoistamme menneisyydestä, mutta on valmistettu modernilla tavalla ja/tai moderneilla raaka-aineilla. Tutkimusten perusteella vaikuttaa siltä, että halumme lohturuokaa kohtaan on yhä vahva.

Jos olet kokki, joka etsii lohturuoan todellista merkitystä uudella twistillä, löydät täältä artikkelista lyhyen katsauksen sen mauista, muodoista ja resepteistä. Lataa uusi On Trend Menus -raportti lukeaksesi tarkemmin modernista lohturuoasta sekä kahdesta muusta ajankohtaisesta ruokatrendistä Pohjoismaissa.

Miksi tämä trendi on ruokalistalla?

Monet meistä etsivät järjestystä ja mukavuutta siitä mitä syömme, ja trendi kotona tehdyn ruoan maun suhteen jatkuu edelleen vahvana. Vaikka asiakkaat saattavatkin etsiä tuttuja annoksia, he haluavat myös kokea jotain uutta.

Ravintolavieraasi rakastavat löytää uudelleen ne ruoat, jotka he tuntevat jo hyvin, mutta uudessa yllättävässäkin muodossa. Annoksien tulee kunnioittaa menneisyyttä ja samaan aikaan uudelleentulkita niitä raaka-aineiden yhdistelmillä, uusilla valmistusmenetelmillä tai uudenlaisella esillepanolla.

Moderni lohturuoka on ruokaa, joka liittyy sinun mielessäsi kauniisiin ja rauhallisiin muistoihin menneisyydestä. Se yhdistetään sellaiseen ruokaan, joka tulee mieleesi kuullessasi lauseen "Aidot suomalaiset ruoat”. Lue lisää aistillisesta kokkauksesta raportistamme. 

Modernin lohturuoan maut

Tämän trendin ruoat voivat hyödyntää ja yhdistää moderneja raaka-aineita menneiden sukupolvien ruoanvalmistustapoihin ja muuttaa annoksien muotoa ja koostumusta nykyaikaiseen maailmaan sopiviksi. Lohturuoan valmistamista moderneilla twisteillä on otettava huomioon molemmat seikat: modernit raaka-aineet ja työtavat täytyy saada sopivassa suhteessa toimimaan menneisyyden reseptiikan ja valitun lohturuoan elementtien kanssa niin, että ne tuovat ruokailijalle edelleen mieleen makumuistoja.

Mainitsimme aiemmin, että jokaisella meistä on varmasti erilaiset lohturuoka-annokset muistissamme, mutta kaikille meistä on varmasti tuttuja jotkin perusruoat, jotka tuovat mieleen mukavia muistoja. Esimerkiksi makaronilaatikko, erilaiset perunapohjaiset laatikot, jalostetut lihat ja ehkäpä herkullinen juustolasagne. Tämä lista vahvistaa, että me kaikki olemme taipuvaisia rakastamaan ruokaa, joka vie meidät takaisin juurillemme ja ruokiin, joiden parissa kasvoimme. Lue lisää tämän trendin makuprofiileista, raaka-aineista ja valmistusmenetelmistä raportistamme.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu