Menu
Sillä saa aikaan hillittömän umami-pommin!

- Tommi Virranta

Fermentoimalla eli hapattamalla säilytät kaudelle ominaiset maut ja pidennät samalla säilyvyyttä, joten voit nauttia kevään ja kesän intensiivisistä mauista keskellä pimeintä talvea. Ja kukapa ei siitä pitäisi? Fermentointi syventää raaka-aineen makua. Kun hapatat tuotteet silloin, kun niiden luonnollinen maku on parhaimmillaan, saat täydellisen umamipommin!

Hapattamalla on valmistettu ruokaa satoja vuosia

- Magnus Rydberg

Hapattamalla on valmistettu ruokaa satoja vuosia, joten se on tavallaan paluuta perusasioihin ja ruoanlaiton perinteisiin. Se on juuri nyt erittäin trendikästä ruoanlaitossa ja kuluttajien arvostama asia. Oikeastaan se on vain todella hyvä tapa säilyttää maku sekä värit.

Loistava tapa vähentää ruokahävikkiä

- Sigurd Kvitberg

Sen lisäksi, että hapattaminen auttaa lisäämään makua ja venyttämään satokautta, se on myös loistava tapa vähentää ruokahävikkiä. Fermentoimalla muutat ainesosan laatua ja mahdollistat sen säilymisen pidempään, joten sen käyttämiseen on enemmän mahdollisuuksia. Ja kun hallitset fermentoinnin, voit käyttää sitä vihannesten lisäksi myös lihalle ja kalalle! 

Lyhyesti sanottuna, kannattaa aloittaa fermentointi tänä keväänä, vaikka pyörittäisitkin suurkeittiötä! Jos haluat lisää inspiraatiota, voit jatkaa lukemista täällä: 

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu