Työskentelen...

Jatka

Olemme päivittäneetsisällön toimialasi perusteella

+

Punaherukka parfait

  • Punaherukka, pakaste 150.0 g
  • Vesi 50.0 ml
  • Kananmuna 8.0 kpl
  • Kananmunan keltuainen 30.0 g
  • Vaniljauute 15.0 g
  • Sokeri 625.0 g
  • 150g aikaisemmin tehtyä punaherukkamehua
  • Maille Punaviinietikka 500 ml 20.0 ml
  • Kuohukerma 500.0 g

Maitosuklaa mousse

  • Kuohukerma 200.0 g
  • Maitosuklaa 200.0 g
  • Kuohukerma 200.0 g
  • Suola

Etikka marenki

  • Kananmunan valkuainen 150.0 g
  • Tomusokeri 150.0 g
  • Maille Punaviinietikka 500 ml 60.0 ml
  • Suola 2.0 g
  1. Punaherukka parfait

    • Keitä punaherukat pienessä määrässä vettä. Sekoita sauvasekoittimella ja paseeraa hienon siivilän läpi  
    • Laita rikotut kanamunat, keltuaiset vaniljauute ja sokeri vesihaudekulhoon ja vatkaa vesihauteessa kunnes 85 asteinen.
    • Siirrä massa yleiskoneen kulhoon ja vatkaa voimakkaasti kunnes massa on kokonaan jäähtynyt.
    • Sekoita mehu ja etikka. Lisää mehu ohuena nauhana marengin joukkoon.

    • Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi. Nostele varovasti herukkamarengin joukkoon.

    • Annostele massa formuihin ja pakasta.

  2. Maitosuklaa mousse

    • Sulata maitosuklaa 100 g kermaa vesihauteessa. 
    • Kunnes suklaa sulanut lisää 100 g kuohukermaa ja jäähdytä jääkaapissa. 
    • Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi. 
    • Nostele pienissä määrissä suklaakerma seoksen joukkoon. 
    • Anna jämähtää yön yli. Vatkaa massa kuohkeaksi. Laita pursotinpussiin.
  3. Etikka marenki

    • Vaahdota valkuainen ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. 
    • Lisää loput sokerista, etikka ja suola. 
    • Vatkaa kunnes sokeri sekaisin ja marenki alkaa kiiltää. Levitä silpatilla ja kuivaa yön yli 62 astetta.
  4. Briossi

    kts. resepti

    • Leikkaa briossista sopivan kokoisia paloja. Paista paloja vaahtovoissa kunnes rapeaa ja kullanruskeita. Suolaa.