Maille Bistro Punaherukka parfait, maitosuklaata ja suolaista briossia
Voissa paahdetut ja suolatut briossi krutongit antavat tälle annokselle herkkullisen lopputuloksen.

Raaka-aineet
Maille Bistro Punaherukka parfait, maitosuklaata ja suolaista briossia
−
+
€71.74
Punaherukka parfait
Punaherukka, pakaste
/g
150.0 g
0%
Vesi
/ml
50.0 ml
0%
Kananmuna
/kpl
8.0 kpl
0%
Kananmunan keltuainen
/g
30.0 g
0%
Vaniljauute
/g
15.0 g
0%
Sokeri
/g
625.0 g
0%
150g Aikaisemmin Tehtyä Punaherukkamehua
/
0.0
0%
Maille Punaviinietikka 500 ml
/ml
20.0 ml
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Kuohukerma
/g
500.0 g
0%
Maitosuklaa mousse
Kuohukerma
/g
200.0 g
0%
Maitosuklaa
/g
200.0 g
0%
Kuohukerma
/g
200.0 g
0%
Suola
/kg
0.0 kg
0%
Etikka marenki
Kananmunan valkuainen
/g
150.0 g
0%
Tomusokeri
/g
150.0 g
0%
Maille Punaviinietikka 500 ml
/ml
60.0 ml
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Suola
/g
2.0 g
0%
/
Punaherukka parfait
-
Punaherukka, pakaste 150.0 g
-
Vesi 50.0 ml
-
Kananmuna 8.0 kpl
-
Kananmunan keltuainen 30.0 g
-
Vaniljauute 15.0 g
-
Sokeri 625.0 g
-
150g Aikaisemmin Tehtyä Punaherukkamehua
-
Kuohukerma 500.0 g
Maitosuklaa mousse
-
Kuohukerma 200.0 g
-
Maitosuklaa 200.0 g
-
Kuohukerma 200.0 g
-
Suola
Etikka marenki
-
Kananmunan valkuainen 150.0 g
-
Tomusokeri 150.0 g
-
Suola 2.0 g
Valmistus
-
Punaherukka parfait
- Keitä punaherukat pienessä määrässä vettä. Sekoita sauvasekoittimella ja paseeraa hienon siivilän läpi
- Laita rikotut kanamunat, keltuaiset vaniljauute ja sokeri vesihaudekulhoon ja vatkaa vesihauteessa kunnes 85 asteinen.
- Siirrä massa yleiskoneen kulhoon ja vatkaa voimakkaasti kunnes massa on kokonaan jäähtynyt.
Sekoita mehu ja etikka. Lisää mehu ohuena nauhana marengin joukkoon.
Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi. Nostele varovasti herukkamarengin joukkoon.
Annostele massa formuihin ja pakasta.
-
Maitosuklaa mousse
- Sulata maitosuklaa 100 g kermaa vesihauteessa.
- Kunnes suklaa sulanut lisää 100 g kuohukermaa ja jäähdytä jääkaapissa.
- Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi.
- Nostele pienissä määrissä suklaakerma seoksen joukkoon.
- Anna jämähtää yön yli. Vatkaa massa kuohkeaksi. Laita pursotinpussiin.
-
Etikka marenki
- Vaahdota valkuainen ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi.
- Lisää loput sokerista, etikka ja suola.
- Vatkaa kunnes sokeri sekaisin ja marenki alkaa kiiltää. Levitä silpatilla ja kuivaa yön yli 62 astetta.
-
Briossi
kts. resepti
- Leikkaa briossista sopivan kokoisia paloja. Paista paloja vaahtovoissa kunnes rapeaa ja kullanruskeita. Suolaa.