Menu

Raaka-aineet

+

Muroseos

  • Kaurahiutale 75.0 g
  • Auringonkukansiemen 75.0 g
  • Sokeri 50.0 g
  • Suola 2.0 g
  • Voi 75.0 g

Vaniljatäyte

Omenakastike

  • Omena 1.5 kg
  • Vesi 1.0 dl
  • Sokeri 100.0 g
  • Vaniljasokeri 6.0 g

Sokerikakku

Tarjoilun yhteydessä

  • Vadelma 200.0 g

Valmistus

  1. Muroseos

    • Kuumenna uuni 160 asteeseen.
    • Hienonna auringonkukansiemenet karkeasti ja sekoita jauhojen, sokerin, suolan ja voin kanssa murumaiseksi massaksi. Kaada kakkuvuokaan ja paista uunissa 15 minuuttia. Poista uunista ja anna jäähtyä  
  2. Vaniljatäyte

    • Vatkaa kylmä maito ja vaniljakastikejauhe. Anna kerman turvota vähintään 1 tunnin ajan.
    • Vatkaa kerma paksuksi. Sekoita yhteen maito-vaniljaseos ja kermavaahto (voidaan tehdä edellisenä päivänä).
  3. Omenakastike

    • Keitä omenat vedessä miedolla lämmöllä. Sekoita silloin tällöin. Sekoita, kunnes omenat alkavat pehmetä.
    • Lisää sokeri ja vanilja ja keitä uudelleen.
    • Anna kastikkeen viiletä. Säilytä jääkaapissa.
  4. Sokerikakku

    • Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, Maizena-maissitärkkelys ja leivinjauhe ja lisää seos muna-sokerivaahtoon.

    • Peitä uunipannu leivinpaperilla ja levitä massa sille. Paista 165 asteessa 15–20 minuuttia uunista riippuen.

    • Anna jäähtyä.

  5. Tarjoilun yhteydessä

    • Levitä sokerikakkupohjan päälle ensi omenakastike, vaniljatäyte, muroseos ja koristele lopuksi vadelmilla
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu