Menu

Työskentelen...

Jatka

Olemme päivittäneetsisällön toimialasi perusteella

Ei, take away ei ole uuden trendiruoan, vaan pikemminkin selviytymisstrategian nimi. Mutta te varmaan jo tiedätte sen. Keskittyminen ruokiin, jotka sopivat take away -myyntiin on yksinkertaisesti kaiken a ja o tällä hetkellä.

Salaatit, joissa on makuja kaikkialta maailmasta ja mieluiten vaihtoehtoisia proteiininlähteitä, ovat asialistan – tai ruokalistan – kärjessä jopa tänä vuonna. Mutta vanhanaikaiset ja tylsät salaatit eivät tee sinulle palvelusta. Puhumme monipuolisista salaateista, jotka sekä saavat olon kylläiseksi että yllättävät koostumuksellaan ja maullaan. Jos teet myös laktoosittomia ja gluteenittomia vegaanivaihtoehtoja, jotka saavat veden valumaan vieraidesi suussa, olet vielä enemmän oikealla linjalla. Puhumattakaan nokkeluudesta ja älykkäästä tavasta. Mutta palaamme siihen vielä.

 

Jos joskus tarvitsemme kotoisaa, mukavaa ja helposti saatavilla olevaa ruokaa myös pandemian aikana, eikä siksi ole ihme, ettemme ole koskaan aiemmin nähneet näin monen ihanan voileivän pilkahtavan esille menneiltä ajoilta. Varmasti aistit myös Tuna Meltin ja Katsu Sandon kaltaisten herkkujen nousun? Olemme kuitenkin aina voileivännälkäisiä: Bahn mi. Resepti löytyy alta.

On selvää, että on hyödyllistä pyrkiä valmistaa mahdollisimman monta ruokaa niin, että se vetoaa mahdollisimman moniin vieraisiin allergioista ja ruokamieltymyksistä riippumatta. On harvinaista, että asiakas vaatisi kermaista kastiketta tai vaatimalla vaatisi eläinperäistä tuotetta ellei hänelle sitä erikseen mainitse. Saat helpotettua työtäsi valmistamalla ruokaa, jota sekä vegaanit että lihansyöjät ja allergikot voivat syödä. 

 

Valmistele. Kaada astiaan. Peitä kannella ja ota matkaan.  Ei ole mitään parempaa take away -ruokaa kuin keitto? Lämmin tai kylmä. Mieto tai tulinen. Täynnä yllätyksiä. Tässä on oikea suosikki.

 

Kokkimme Frank jakaa parhaat vinkit ruokahävikin vähentämisee. Haluatko tietää lisää? SIirry alla olevista linkeistä artikkeleihin ja pääset tutustumaan, miten ostamalla tuotteitamme vähennät jo merkittävästi sekajätettä sekä pakkausmuovia. 

 

Mitä kesä olisi ilman virkistäviä juomia, kutkuttelevia sorbetteja ja ylellisiä pirtelöitä? Ei paljon, vai mitä? Joten laita korkeaan lasiin syntisen hyvää sisältöä ja ihanan kuohkeaa päälle, ja saavuta kaikkien suosio. Ilon jakamisen ei tarvitse olla sen vaikeampaa. PS. Tyylikkäästä pirtelöstä voi myös tulla hitti sosiaalisessa mediassa.

Omenapiirakka frappuccino

Omenapiirakka frappuccino

Tarvitsetko ihanan viilentävän, ilmavan ja kofeiinittoman vaihtoehdon kahville? Etsintä on päättynyt.

Noin 1 litra

  • 3 dl omena mehua
  • 200 g omenaa, ilman ydintä, kuorineen
  • 2 dl Flora Professional Visp
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 4 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 400 g jäätä, murskattuna

Mantelipaistos:

  • 50 g mantelijauhoa
  • 50 g kookospähkinää, raastettu
  • 50 g vehnäjauhoa
  • 2 g suolaa
  • 75 g ruokarasvaa

Tarjoilu:

  • CARTE D’OR -karamellipäällyste
  • Flora Professional Visp
  • Mantelipaistosta tai granolaa

Mantelipaistos

  1. Aseta uuni 160 asteeseen.
  2. Sekoita kaikki ainekset mureaksi massaksi ja käännä ylösalaisin lautaselle.
  3. Paista uunissa 15 minuuttia.
  4. Poista ja anna jäähtyä. Säilytä kuivana.

Frappuccino

  1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita pehmeäksi pirtelökastikkeeksi.
  2. Kaada korkeaan lasiin, lisää päälle vispattua Flora Professional Visp -kermavaahtoa ja mantelipaistos ja lisää lopuksi CARTE D'OR -karamellitäyte.