Menu

Miten houkuttelet vieraasi valitsemaan sen ruoan, jonka haluat heidän valitsevan? Ja millaisiin ruokiin kannattaa panostaa, kun sekä keittiöllä että ruokavierailla on vähemmän rahaa käytössään? Tässä joitain vinkkejä!

Magnuksen & Martinan menuvinkit!

  1. Parhaiten myyvän annoksen pitää myös olla se, jolla ansaitsen eniten rahaa. Siksi se on tehtävä satokauden raaka-aineista. “Tuore vihreä parsa” esimerkiksi kuulostaa hyvältä ja loisteliaalta, joten voit hinnoitella sen korkeammalle kuin mitä raaka-aineet oikeastaan maksavat. Suurempi voittomarginaali = keittiön kassa kilisee iloisemmin!
  2. Varmista, että parhaiten tuottava ruokasi on ruokalistasi keskitasolla, sillä se lisää mahdollisuuksia saada siitä parhaiten myyvä ruokasi. Sanokaamme, että tarjoat valittavaksi kolme pääruokaa: piikkikampela, 60 €, porsaankyljys 15 € ja – sesonkiruoka – turskanselkä 30 €. Sellaiselta ruokalistalta vieraat valitsevat useimmiten turskaselän, sillä A. piikkikampela on liian kallis ja B. porsaankyljys “liian halpa”.
  3. Raaka-aineista kirjoittaminen maatilatasolla voi olla houkuttelevaa, mutta mitä teet, jos tavarantoimittajaltasi puuttuu juuri se raaka-aina tai jos päätät vaihtaa toimittajaa? Ruokalistojen muuttaminen voi olla kallista.
  4. Älä kerro kasvisruokien olevan vegetaarisia, vaan anna niiden olla sellaisinaan ruokalistan muiden annosten seassa, jolloin ne houkuttelevat useampia vieraistasi.

Haluatko syventyä ruokalistojen laatimisen jaloon taiteeseen? Lue tämä!

Näin lasket ruoka-annoksesi hinnan!

Ennen riitti raaka-aineiden hinnan kertominen kolmella, mutta ottaen huomioon sen, kuinka paljon kustannuksesi ovat nousseet kohonneiden hintojen ja järkyttävien sähkölaskujen myötä, sinun pitää ennemminkin kertoa se viidellä voidaksesi saada jotain hyötyä aherruksestasi.

Esimerkki: Jos jonkin ruoan raaka-ainekustannus on 3 €, on sen hinnan oltava yksinkertaisesti 15 €.

Neljä ruokaa, jotka saavat kassakoneen laulamaan ja tekevät vieraasi tyytyväisiksi!

Millaisia ruokia ruokalistalla pitäisi nykytilanteessa olla, jos haluat maksimoida sekä voittosi että asiakastyytyväisyyden? Tässä saat neljä ehdotusta kokeiltamme Magnukselta ja Martinalta.

- Wallenbergare-pihvit wow-efektillä

Voi kuulostaa omituiselta nostaa esiin aikaa vievä annos, joka lisäksi tehdään kahdesta kalliista raaka-aineesta, eli vasikan jauhelihasta ja kermasta. Mutta kun vertaat sitä pelkkään jauhelihapihviin voit pyytää siitä niin hyvän hinnan, että voittosi muodostuu silti suureksi.

Haluatko hyvän Wallenbergare-reseptin?

- Näppärät keitot

Keitot ovat aina hyviä, vaikka ne sopivatkin parhaiten syksyyn. Yksi syy on se, että voit käyttää niihin jo kaapeissasi olevia raaka-aineita, toinen se, että voit aina esitellä keitot mukavalla tavalla. Lisää viereen herkullinen toast, ja homma hoituu!

- Aistikas pasta

Pasta on hyvää ja halpaa, eikä pasta-annoksiin tarvita suurta määrää proteiineja. Carbonara-annokseen tarvitset itse asiassa vain 50 g sianlihaa, verrattuna esimerkiksi possuun sipulikastikkeessa, mihin tarvitset sitä vähintään kaksinkertaisen määrän. Carbonara sopii sitä paitsi yhtä hyvin lounaaksi kuin keskitason ravintolan iltaruoaksi. Onko Carbonara liian kallis? Tarjoile Pasta Arrabiata! Äläkä unohda hiukan loisteliaampaa mutta yhä taloudellisesti järkevää Pasta Puttanescaa. Ciao!

- Tuhteja pataruokia

Pataruoat voivat todella olla menestys. Hyödynnä esimerkiksi intialaisen keittiön hyvää esimerkkiä ja käytä runsaasti mausteita ja vihanneksia! Tuloksen ei tarvitse olla kallis, mutta se on maukas ja näyttää runsaalta lautasella.

Tämä artikkeli julkaistiin toukokuussa 2023.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu