Ismo Sipeläinen on Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024-25. Artikkelin kirjoitushetkellä Ismo joukkueineen treenaa Lyonia varten.
Hellmann’sin majoneesi kuuluu jokaisen huippukokin keittiöön ja Ismo näyttää mallia siitä, mitä herkullista Hellmann’s Professional -majoneesilla Bocuse d’Or -tason kokki loihtii keittiössä. Katso Ismon kolme herkullista videota sekä myös Ismon vinkit majoneesin käyttöön.
Frittikana by Ismo Kilpeläinen
Kuuma Hulivilikoira
Leivitetty porsaanleike
Ismo Sipeläisen vinkit majoneesin käyttöön
1. Kylmiin kastikkeisiin
pienenä ’’suurusteena’’ majoneesi sopii vallan mainiosti. Esimerkiksi kermaviilikastikkeeseen lusikka tai kaksi tekee jo ihmeitä.
2. Pihvin pintaan
Pieni sipaisu paistettavan tuotteen pintaan ennen paistoa. Majoneesin käyttö nopeuttaa mailard -reaktion syntyä tuotteen pinnalle.
3. Leivityksessä
Majoneesi sopii hyvin myös leivitettävien tuotteiden leivityksen sitojaksi. Samalla myös vegaanisen majoneesin käyttö soveltuu leivitykseen kananmunan korvaajana.
4. Täyteläisyyttä tuomaan
Majoneesin sekoittaminen esimerkiksi tartarin joukkoon tuo tuotteeseen täyteläisyyttä makuun ja helpottaa mausteiden tasaisesti saamisessa.
5. Tyllän käyttö
Kokeile myös tyllän käyttöä massapussin suulla. Saat helposti viimeistellyn lopputuloksen majoneesin pursotukseen.
Tämä artikkeli on julkaistu marraskuussa 2024