Menu

Työskentelen...

Jatka

Olemme päivittäneetsisällön toimialasi perusteella

+

Haudutettu peuran potka

  • Peuran potka 10.0 kpl
  • Porkkana, kuorittu 150.0 g
  • Juuriselleri 200.0 g
  • Sipuli 200.0 g
  • Valkosipuli 10.0 g
  • Omenamehu 400.0 ml
  • Vesi 1000.0 ml
  • Timjaminoksa 5.0 kpl

Black garlic kastike

  • Fermentoitua valkosipulia 100.0 g
  • Voi 100.0 g
  • Omenaviinietikka 130.0 ml
  • Suola ja mustapippuri

Puikulapyre

  • Peruna, puikula 450.0 g
  • Voi 215.0 g
  • Täysmaito 125.0 ml
  • Suola 4.0 g
  • pähkinävoi 125.0 g

Punajuuri

  • Punajuuri 1000.0 g
  • Voi 100.0 g
  • Rosmariinin oksa 1.0 kpl
  • Suola ja mustapippuri

Porkkana

  • Porkkana, kuorittu 600.0 g
  • Voi 100.0 g
  • Sherryviinietikka 60.0 ml
  • Suola ja mustapippuri
  1. Haudutettu peuran potka

    Puhdista potkat ja suolaa ne kevyesti kauttaaltaan. Ruskista potkia paistovuoassa 250-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan. Laske lämpö 125 asteeseen. Lisää pilkotut kasvikset, omenamehu, vasikka- ja riistaliemi, vesi, sienifondi ja timjaminoksat. Hauduta uunissa 3 tuntia, kunnes se on mureaa. Anna jäähtyä rauhassa liemessä.

  2. Black garlic kastike

    Kuori ja siivilöi liemi. Keitä kasaan. Sekoita siivutettu musta valkosipuli kastikkeeseen ja kiehauta. Viimeistele kastike omenaviinietikalla, voilla ja suolalla.

  3. Puikulapyre

    Vakumoi perunat, voi, maito ja suola. Höyrytä 100 asteessa 45 minuuttia. Valuta kuuma neste astiaan ja hienonna peruna myllyllä kuumaan nesteeseen. Vatkaa sekaisin. Sekoita kuuma pähkinä voi lopuksi.

  4. Punajuuri

    Paahda punajuuria kuorineen 185 asteessa tunnin verran. Kuori ja pilko. Paista voissa rosmariinin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  5. Porkkana

    Kuori porkkanat. Paista porkkanoita vaahtovoissa kunnes sopivan kypsiä. Lisää lopuksi etikka ja mausta suolalla sekä pippurilla.

  6. Esillelaitto

    Mausta kypsät potkat kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Lämmitä uunissa. Sivele kastiketta potkan pintaan ja koristele kukilla sekä yrteillä.