Haudutettua Peuran potkaa, puikulapyrettä ja black garlic kastiketta

Raaka-aineet
Haudutettua Peuran potkaa, puikulapyrettä ja black garlic kastiketta
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Raaka-aineen merkki
Haudutettu peuran potka

Black garlic kastike
Puikulapyre
Punajuuri
Porkkana
Raaka-aineen nimi
Haudutettu peuran potka
-
Peuran potka 10.0 kpl
-
Porkkana, kuorittu 150.0 g
-
Juuriselleri 200.0 g
-
Sipuli 200.0 g
-
Valkosipuli 10.0 g
-
Omenamehu 400.0 ml
-
Knorr Professional Fond Vasikka 1L 2000.0 ml
-
Knorr Professional Fond Riista 1L 1000.0 ml
-
Vesi 1000.0 ml
-
Timjaminoksa 5.0 kpl
Black garlic kastike
-
Fermentoitua valkosipulia 100.0 g
-
Voi 100.0 g
-
Omenaviinietikka 130.0 ml
-
Suola ja mustapippuri
Puikulapyre
-
Peruna, puikula 450.0 g
-
Voi 215.0 g
-
Täysmaito 125.0 ml
-
Suola 4.0 g
-
pähkinävoi 125.0 g
Punajuuri
-
Punajuuri 1000.0 g
-
Voi 100.0 g
-
Rosmariinin oksa 1.0 kpl
-
Suola ja mustapippuri
Porkkana
-
Porkkana, kuorittu 600.0 g
-
Voi 100.0 g
-
Sherryviinietikka 60.0 ml
-
Suola ja mustapippuri
Valmistus
-
Haudutettu peuran potka
Puhdista potkat ja suolaa ne kevyesti kauttaaltaan. Ruskista potkia paistovuoassa 250-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan. Laske lämpö 125 asteeseen. Lisää pilkotut kasvikset, omenamehu, vasikka- ja riistaliemi, vesi, sienifondi ja timjaminoksat. Hauduta uunissa 3 tuntia, kunnes se on mureaa. Anna jäähtyä rauhassa liemessä.
-
Black garlic kastike
Kuori ja siivilöi liemi. Keitä kasaan. Sekoita siivutettu musta valkosipuli kastikkeeseen ja kiehauta. Viimeistele kastike omenaviinietikalla, voilla ja suolalla.
-
Puikulapyre
Vakumoi perunat, voi, maito ja suola. Höyrytä 100 asteessa 45 minuuttia. Valuta kuuma neste astiaan ja hienonna peruna myllyllä kuumaan nesteeseen. Vatkaa sekaisin. Sekoita kuuma pähkinä voi lopuksi.
-
Punajuuri
Paahda punajuuria kuorineen 185 asteessa tunnin verran. Kuori ja pilko. Paista voissa rosmariinin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Porkkana
Kuori porkkanat. Paista porkkanoita vaahtovoissa kunnes sopivan kypsiä. Lisää lopuksi etikka ja mausta suolalla sekä pippurilla.
-
Esillelaitto
Mausta kypsät potkat kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Lämmitä uunissa. Sivele kastiketta potkan pintaan ja koristele kukilla sekä yrteillä.