Työskentelen...

Jatka

Olemme päivittäneetsisällön toimialasi perusteella

Unilever ostaa noin 12 % maailman mustan teen tuotannosta, eli noin 300 000 tonnia vuodessa. Se tekee meistä epäilemättä maailman suurimman teen ostajan. Teemme tulee käytännössä kaikista teetä tuotavista maista ja niin pienviljelijöiltä, suurilta viljelmiltä kuin omilta tiluksiltammekin. Suurin osa teestämme tulee kuitenkin Keniasta, Indonesiasta, Intiasta, Argentiinasta ja Sri Lankasta.

Lipton ja Unilever pyrkivät luomaan kestävää teeteollisuutta, joka ottaa huomioon sekä ympäristön että alan työntekijät. Tuemme sekä pieniä että suuria viljelijöitä ja teemme yhteistyötä Rainforest Alliancen kanssa, joka pyrkii säilyttämään biologisen monimuotoisuuden ja varmistamaan sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden. Tosia-asia on, että Liptonin Kerichossa sijaitsevat viljelmät saivat ensimmäisenä maailmassa vuonna 2007 Rainforest Alliance -sertifikaatin. Klikkaa tästä nähdäksesi, miten työskentelemme siellä.

 

 

Tiesitkö että kuppi Liptonia...

 • ...innostaa viljelijöitä kehittymään?
  Farmer Field Schools -koulussamme koulutetaan teenviljelijöitä viljelemään kestävällä tavalla, mikä auttaa heitä saamaan paremmat tulot pitkällä aikavälillä, koska laatu ja myynti paranevat. Vuonna 2015 noin 560 000 maanviljelijää Keniassa opiskelee Farmer Field Schools -koulussa. 
 • ...on vastuullisen teeteollisuuden alku?
  Pyrimme yhdessä Rainforest Alliancen kanssa saamaan aikaan alan, jossa työntekijöitä kohdellaan hyvin ja jossa heillä on täydet sosiaaliset oikeudet, jossa he työskentelevät turvallisessa ympäristössä ja saavat lainmukaisen minimipalkan (vähintään) ja asianmukaista koulutusta. 
 • ...antaa työntekijöiden lapsille mahdollisuuden koulutukseen? 
  Me autamme tarjoamaan lapsille päivähoitoa ja peruskoulutusta Kenian viljelmiemme yli 16 000 työntekijälle ja heidän perheilleen. 
 • ... huolehtii ihmisistä? 
  Unilever tarjoaa kahden sairaalan ja neljän terveysaseman myötä sairaanhoitoa n. 80 000 työntekijälle ja heidän perheilleen. Palkintoja voittanut HIV/AIDS-ohjelmamme sisältää niin koulutusta kuin ennaltaehkäisyä ja hoitoa. 
 • ...antaa hyvää energiaa? 
  Yli 97 % viljelmillämme teen tuotantoon käytetystä energiasta tulee uusiutuvista energialähteistä, kuten vesivoimasta ja uudelleen istutetuista eukalyptuspuista. 
 • ...varjelee eläimiä ja luontoa?
  Parantamalla jäteveden puhdistamista olemme onnistuneet estämään puhdistamattoman veden päästyn yhteiskuntaan. Keniassa eräässä tehtaassa on tämän avulla onnistuttu suojaamaan keinotekoisten kosteikoiden biologista monimuotoisuutta niin paljon, että siellä on havaittu paljon sammakoita ja muita vedeneläjiä.  
 • ...luo monimuotoisuutta?
  Olemme eräässä palkitussa projektissa lisänneet kotimaisen puun määrää Lipton-viljelmillämme yli 370 000 puulla sekä lahjoittaneet vastaavan määrän taimia muulle yhteiskunnalle. 
 • ...innostaa kierrättämään?
  Rainforest Alliancen myötä kiellämme jätteen kippaamisen luotoon ja työstämme kierrätysohjelmaa. Keniassa eräässä paikallisessa hankkeessa jäte muutetaan koruiksi, mikä puolestaan tuo työmahdollisuuksia kymmenille naisille.