Vaikka yhdistämmekin teehen yleensä englantilaiset, hollantilaiset toivat teelehdet ensimmäisinä Eurooppaan. Ensimmäinen laivalasti saapui Kiinasta Hollantiin vuoden 1610 tienoilla, ja siitä tuli nopeasti suosikki maan ylimystön joukossa. Sen jälkeen teestä on onneksi tullut helpommin saatavaa. Ja vaikka meillä on tuhansia vuosia harteillamme, keksimme jatkuvasti uusia makuja ja tapoja käyttää juomaa, mikä tekee tästä moniulotteisesta vanhuksesta edelleenkin todella suositun. Tässä muutamia viime vuosien teetrendeistä. 

Skoolaa teellä!

Ei ole mikään uutinen, että tee sopii erinomaisesti ruoan kanssa. Päinvastoin esim. japanilaiset ovat jo pitkään juoneet teetä ruoan kanssa, mutta samalla kun kiinnostus alkoholittomiin juomiin on kasvanut, on kiinnostus teehen kasvanut myös lännessä. Teellä on monia etuja ruokajuomana – sillä on selkeä maku, johon voi helposti vaikuttaa antamalla teen hautua pitkään. Siinä on myös samaa moniulotteisuutta kuin viinimaailmassa. Jos haluaa nörtteillä teen ja ruoan yhdistelmillä, voi varmasti pitää hauskaa. Ja ehkä teesommelierit alkavat myös pian yleistyä. 

 

Kombucha

Onko kombucha juomalistallasi? Jos ei, on ehkä aika tutustua tähän fermentoituun juomaan, josta tulee entistä useamman suosikki. Suosio on kuitenkin ymmärrettävää, kun ajatellaan, että se on paitsi juhlavan helmeilevää myös sopivan vaikeasti määriteltävää.  

 

 

Matcha

Keneltäkään ei varmasti ole jäänyt huomaamatta, että hienoksi jauhettu matcha-tee nousi aivan yllättäen muutama vuosi sitten trendilistojen kärkeen. Mutta matcha on aivan kuten useimmat muutkin teetrendit kaukana uutuudesta, sillä matchaa on juotu juhlavissa tilanteissa tuhansien vuosien ajan. Juo sitä hartaasti japanilaisten tapaan, tee matchalattea tai heitä sitä smoothien tai leipomuksen sekaan.

 

 

Kylmäuutettu 

Muutama vuosi sitten cold brew oli kahvimaailman upein juttu. Nykyisin kylmäuutettu tee voittaa trenditaiston ja ehkä myös makukamppailun. Lisäksi se on täydellinen ja juhlava alkoholiton vaihtoehto terveystietoisille asiakkaillesi. Täältä voit lukea lisää makeuttamattomasta uutetusta Liptonin jääteestä!

 

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu