Unilever ei ole vain maailman johtava teeyritys, vaan kesäkuusta 2018 lähtien olemme tähän mennessä ensimmäinen yritys EU:ssa, joka on saanut positiivisen tieteellisen lausunnon teehen liittyvästä terveysväittämästä. Lausunnon taustalla on Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto (EFSA).

EFSA:n päätös perustuu avaintutkimukseen*, interventiotutkimukseen, jonka Unilever toteutti yhdessä ulkopuolisten akateemisten asiantuntijoiden kanssa. Tutkimuksessa ryhmä vapaaehtoisia ihmisiä sai juoda kaksi kuppia joko mustaa tai värjättyä teetä tai teeltä maistuvaa vettä eri tilanteissa.

Tämän jälkeen osallistujat saivat ennen jokaista tarjoilutilannetta ja niiden jälkeen muutamia tehtäviä mitatakseen tarkkaavaisuuttaan. Vastaukset arvioitiin sekä oikeellisuuden että nopeuden perusteella. Tulos osoitti johdonmukaisesti, että osallistujat olivat mustan teen juotuaan tarkkaavaisempia. Yksi tutkimuksista osoitti lisäksi, että mitä vahvempaa tee oli, sitä korkeammat olivat tarkkaavaisuuspisteet. EFSA:n lausunto kuuluu siksi seuraavasti: ”Kofeiinipitoisuutensa ansiosta musta tee parantaa tarkkaavaisuutta”. EU arvioi nyt lausunnon.

* Avaintutkimuksissa vahvistetaan aiempien suuria ihmisryhmiä koskevien kliinisten kokeiden tulokset ja kerätään tietoa vaikutuksesta. 

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu