Menu

Työskentelen...

Jatka

Olemme päivittäneetsisällön toimialasi perusteella

Ramalla on kokonainen valikoima vaihtoehtoja kermalle: Rama Kuohu, Rama Fraiche ja Rama Ruoka. Tiesitkö, että Rama Kuohu antaa 50 % kuohkeamman lopputuloksen kuin tavallinen meijerikerma? Tai että laktoositon Rama Ruoka 15 % säilyttää sopivan koostumuksensa alusta loppuun sekä lämpimissä että kylmissä ruokalajeissa?

  • Käytä Ramaa samaan tapaan kuin perinteistä meijerituotetta.
  • Rama on edullisempaa, kestävämpää ja kuohkeampaa.
  • Raman tuotteet ovat happostabiileja, eli niitä voi käyttää sekä kylmien että lämpimien ruokien valmistuksessa. Niiden koostumus on aina sopiva.
  • Ramalla on myös laktoosittomia vaihtoehtoja, joita on saatavana yhden ja kymmenen litran pakkauksissa.
Veriappelsiinimousse

Veriappelsiinimousse

Yksinkertainen ja pirteä jälkiruoka, jossa on vain muutama ainesosa, ja joka voidaan valmistaa myös mandariineista tai klementiineistä. Veriappelsiinit ovat tavallisia appelsiineja pienempiä ja aromikkaampia, ja niiden happamuus ja makeus ovat täydellisessä tasapainossa. Niiden sesonki kestää joulukuusta maaliskuun loppuun. Yleisimpiä lajikkeita täällä Pohjoismaissa ovat tumma Moro ja marmorijuovainen Tarocco, joista jälkimmäinen on useimmiten siemenetön.

15 hengelle

  • 4 dl Rama Professional Kuohua 31 %
  • 530 g veriappelsiinia ilman kuoria
  • 30 g limettimehua
  • 100 g sokeria
  • 3 kpl liivatelehtiä kylmässä vedessä liotettuina               

Tarjoiluun 
Veriappelsiinista leikattuja lohkoja, vaahdotettua Rama Professional Kuohua 31 % sekä mantelipaistosta tai granolaa.

Valmistus:

  1. Vatkaa Rama Professional Kuohu 31 % ilmavaksi.
  2. Leikkaa appelsiineista kuori ja pilko ne pienempiin paloihin. Poista siemenet ja laita appelsiinit tehosekoittimeen. Sekoita veriappelsiinit tasaiseksi massaksi limettimehun ja sokerin kanssa.
  3. Sulata liivatelehdet ½ desilitraan veriappelsiinia (katso edellä) miedolla lämmöllä.
  4. Kääntele vispivaahto ja veriappelsiinimassa sekaisin ja sekoita lopuksi joukkoon liivate. Jaa laseihin ja hyydytä jääkaapissa vähintään 5 tuntia ennen tarjoilua.
Sienipaahtoleipää misolla

Sienipaahtoleipää misolla

Sieni, miso, timjami ja sitruuna... Tämä sienipaahtoleipä on sekä yksinkertaista että hyvää ja sitä voidaan tehdä ympäri vuoden.

10 henkilöä

  • 500 g metsäherkkusientä
  • 75 g salottisipulia, hienonnettuna
  • 7 g valkosipulia, hienonnettuna
  • 25 g misopastaa, valkoista
  • 2,5 dl Rama Professional Visp 31 %
  • 3 g Knorr Timjan -maustesose
  • ½ sitruunaa
  • leipää
  • suolaa ja pippuria
  • 50 g ruokarasvaa paistamiseen

Tarjoilu:

  • Raaka viipaloitu metsäherkkusieni, punainen suolaheinä, tuore timjami ja sitruunan kuori.

Toimi näin:

  1. Viipaloi leipä ohuesti ja sivele sitä ja paista uunissa.
  2. Paista sieniä ruokarasvassa, kunnes sienet saavat hieman väriä. Lisää salottisipuli ja valkosipuli ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää Rama Professional Visp ja misotahna ja keitä yhdessä.
  4. Mausta Knorr Timjan -maustesoseella, timjamilla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla.
  5. Aseta sienet lautaselle ja tarjoile leivän kanssa.