Menu

Työskentelen...

Jatka

Olemme päivittäneetsisällön toimialasi perusteella

Pinta-alaltaan maailman suurimmalla maalla on paljon tarjottavaa. Ennen kaikkea kesällä, jolloin maailman suurimmassa urheilutapahtumassa selvitetään, mikä maa on maailmanmestari. Lännessä vallitsee eurooppalainen suurkaupunkitunnelma, ja Moskova ja Pietari tarjoavat sekä mahtavaa arkkitehtuuria mutta myös muutamia maailman kuuluisimmista ravintoloista. Jos suuntaat itään, voit kokea raa’an siperialaisen talven, loputtoman pitkät metsät ja toivottavasti hengähdystauon ja pulahduksen Mustassameressä.

Venäjä AARTC

Venäjän maapinta-alan ansiosta täällä on runsaasti erilaisista ilmastoista peräisin olevia raaka-aineita.

 

Venäläinen keittiö – luotijunan esiinmarssi

Neuvostoliiton hajoamisen yhteydessä seitsemän vuosikymmenen rajalliset menyyt ja köyhät kylmäkomerot olivat mennyttä. Amerikkalainen pikaruoka ja ranskalainen fine dining saapuivat maahan samalla kun kiinalaisesta ja mongolialaisesta ruoasta tuli entistä suositumpia. Nykyisin Venäjällä ja ennen kaikkea Moskovassa on muutama maailman tunnetuimmista ravintoloista. Netflixin kolmannen kauden Chef’s Table kertoo White Rabbitista, moskovalaisesta tähtiravintolasta, jota johtaa Vladimir Mukhin. Siellä on kyse perinteisen venäläisen ruoan uusista tulkinnoista, jotka on fuusioitu eri puolilta maailmaa tuleviin ruokalajeihin.

Länsi-Venäjällä ruokaa valmistetaan usein viljasta, juureksista ja kaalista. Idästä tuleva ruoka sisältää paljon kalaa, riistaa, marjoja ja sieniä, joita on helposti saatavilla metsän ja viheralueiden ansiosta. Yhdessä ne muodostavat maukkaan ja monipuolisen ruokatarjonnan.

Tässä kolme suosittua ruokalajia:

 

Blinit – venäläiset letut smetanan, venäläisen kaviaarin ja hienonnetun punasipulin kera  

Lue resepti täältä

Hot Dog venäläiseen tapaan      

 

Lue resepti täältä

Hapankaalikeitto – Venäjän kruunaamaton kansallisruoka

 

Lue resepti täältä

 

Potkaise kesä käyntiin

Kesällä venäläinen ruoka joutuu kuitenkin kovaan kilpailuun maailman suosituimpien ruokien kanssa, kun maailman suurin urheilu- ja kansanjuhla järjestetään täällä. Joukko nälkäisiä jalkapallofaneja tarvitsee nopeasti hyvää ruokaa pelien välissä. Tämän innostamina olemme koonneet parhaat ja yleisöä kosiskelevat reseptit – löydät ne täältä.

Olemme myös lähettäneet kokki Martin Lehnbergin paikan päälle tutustumaan tunnelmaan – sekä ruokamaa Venäjään että jalkapalloinnostukseen ennen pian käynnistyviä MM-kisoja. 

Please enter a video description

00:00

Lähde Martinin mukana #2

02:08

 

Tietoa Venäjästä 

  • Valtiomuoto: Venäjän federaatio
  • Asukkaita: n. 144,3 miljoonaa
  • Pääkaupunki: Moskova
  • Virallinen kieli: Venäjä
  • Valuutta: Venäjän rupla
  • Aikaero: Venäjä sijaitsee tunnin Suomea edellä

     
Reseptivihko

Reseptivihko

Reseptivihkomme sisältää monia perinteisiä venäläisiä ruokareseptejä. Lataa reseptivihko ja aloita kokkaaminen.

Lataa reseptit tästä