Kun pyydät jotain nimeämään teehen liittyvän tuotemerkin, hän mainitsee suurella todennäköisyydellä Liptonin. Hienoa ehdottomasti, mutta melko ymmärrettävää toimittuamme alalla reilut sata vuotta. Vuosien kuluessa Lipton on ollut teealan monien parannusten takana. Yksi esimerkki on kaksiosaisten teepussien kehittäminen vuonna 1952, mikä korosti makuja entisestään, ja toinen pyramidipussin lanseeraus vuonna 1996. Nykyisin kaikki Liptonin pussiteet ovat Rainforest Alliance -sertifioituja, mistä olemme todella ylpeitä, vaikka se onkin meille itsestäänselvyys. 

 

Teetä lähes kaikissa sateenkaaren väreissä 

Löydät Liptonin valikoimasta niin klassista mustaa teetä kuin punaista, vihreää ja yrttiteetä. Monien tyylikkäiden esittelyratkaisujen ansiosta asiakkaiden on helppo löytää oma suosikkinsa. Klikkaa tästä nähdäksesi koko valikoimamme ja tilataksesi!

Siirry teevalikoimaamme.

 

 

 

Musta tee – rakastettu klassikko 

Kaikki mustat teet tulevat Camellia Sinesis -teepensaasta, ja lehdet kerätään varoen käsin ennen kuin ne hapetetaan, leikataan ja kuivataan. Lopulta ne päätyvät maistuvina asiakkaittesi kuppiin. Mustan teen valikoimastamme löydät kaikkea aina todella klassisista mauista rohkeampiin uutuuksiin. 

Musta tee sopii erittäin hyvin hieman voimakkaampien kakkujen ja kermaisten jälkiruokien, kuten panna cottan, tiramisun ja créme bruléen kanssa ja sulautuu hienosti yhteen lakritsan, kolan ja karamellin kanssa. 

Optimaalinen vedenlämpötila:  95 astetta. 
Anna hautua 2–3 minuuttia.

 

 

Vihreä tee – luonnollinen ja virkistävä

Vihreä tee tulee mustan teen tavoin myös Camellia Sinensis -teepensaasta, mutta sitä ei hapeteta. Pian teelehtien poimimisen jälkeen lehdet lämmitetään hapettumisen estämiseksi, jolloin alkuperäinen vihreä väri ja luonnollinen maku säilyvät. 

Vihreä tee sopii erinomaisesti marjojen, hedelmien ja kevyempien kakkujen ja jälkiruokien kanssa, kuten vadelmamoussen.

Optimaalinen vedenlämpötila: 75 astetta. 
Anna hautua 3–4 minuuttia.

 

 

Punainen tee – Etelä-Afrikan punainen kulta

Punainen tee ei ole oikeastaan teetä, vaan se on lähtöisin Aspalathus linearis -pensaasta, joka kasvaa vain Etelä-Afrikassa. Punainen tee kuuluu yrttiteevalikoimaamme, jossa on tarjolla monia makuvaihtoehtoja. Näille ”valeteelajeille” on yhteistä, että ne sopivat ihanasti herkullisen suklaapalan tai vahvan suklaamoussen kanssa.

Optimaalinen vedenlämpötila punaiselle teelle: 80–90 astetta.
Anna hautua 3–5 minuuttia. 

 

Lataa lisää inspiraatiota!

Tee on monipuolinen raaka-aine, jota voidaan käyttää monissa jännittävissä yhteyksissä. Klikkaa tästä, jos Tea Brazil, Green Tea Limonade ja teepohjainen Caipirinha kuulostavat houkuttelevilta. 

 

 

Kannamme vastuumme

Olet varmasti huomannut, että Liptonin teissä on Rainforest Alliance -sammakko, mutta tosiasia on, että oman Unilever Sustainable Agriculture Code -ohjeistuksen myötä täytämme myös lähes kaikki Fairtrade Internationalin ja UTZ-sertifikaatin vaatimukset. Katso itse.