Richard Hellmann avasi herkkupuodin New Yorkiin vuonna 1905 ja alkoi myydä siellä itse valmistettua majoneesia. Resepti oli hänen vaimonsa käsialaa. Hellmann viimeisteli majoneesipurkit solmimalla sinisen rusetin niiden ympärille. Newyorkilaisessa herkkupuodissa yli 100 vuotta sitten syntynyt Hellmann’s on amerikkalaisten ykkösmajoneesi. Sitä rakastavat miljoonat ihmiset ympäri maailmaa.

Tarinan mukaan majoneesin keksi kuitenkin Richelieun herttualle vuonna 1756 työskennellyt ranskalainen kokki. Kun herttua soti brittejä vastaan Port Mahonissa, hänen kokkinsa uurasti keittiössä valmistellessaan ruokaa voitonjuhliin. Hän valmisteli muun muassa ruokalajia, joka koostui kermasta ja kananmunista. Kun kokki huomasi, että kerma oli loppu, hän improvisoi ja käytti sen sijaan oliiviöljyä. Siten hän loi kulinaarisen mestariteoksen, jolle hän antoi nimen ”Mahonnaise”.